Kantopsluitingen zijn een geweldige manier om een ​​of meer delen van de tuin af te bakenen. Wat de stijl van jouw tuin ook is, ze kunnen worden gebruikt om verschillende delen van een ruimte visueel te verbinden, gras van de tuin te scheiden of met paden te werken om mensen door de tuin te verplaatsen. Je kunt een aantal verschillende materialen gebruiken om een ​​tuinborder te maken, zoals een cortenstaal kantopsluiting. Als je oude bakstenen, steen of hout hebt liggen, hoef je niet eens je tuin uit om materialen te halen!

Waarom kantopsluiting toevoegen aan een tuin?

Dergelijke opsluitingen zijn om verschillende redenen een mooie toevoeging aan de tuin:

– Esthetisch houden ze de tuin netjes en opgeruimd.

– Ook wel maai border of maaistrook genoemd, een vlakke landschap rand vormt een mooie grens tussen gras en tuin. Met een vlakke rand kan een grasmaaier het gras aan de randen maaien, wat betekent dat je geen grastrimmer meer nodig hebt.

– Tuinborders scheiden de tuin in ‘kamers’.

– Scheidingen kunnen voorkomen dat planten naar een ander deel van een tuin of een pad kruipen.

– Je hoeft niet elk jaar met een kantensnijder door de tuin.

– Een tuin border houdt paden duidelijk afgebakend en als paden zijn gevuld met grind of mulch, houdt het het materiaal waar het moet zijn en uit de rest van de tuin.

– Randen kunnen een klein gebied definiëren, zoals waar een boom is geplant, of een speciale plant.

Materiaal kiezen voor tuinborders

De lengte van de tuin die je wil afbakenen en de materialen zullen de kosten bepalen. Het is een goed idee om van tevoren te bedenken wat het budget is. Denk aan de stijl en het kleurenschema van de tuin. 

Een meetlint kan worden gebruikt om een ​​rechte lijn af te meten. Om de hoeveelheid materiaal te bepalen die je nodig hebt voor een bochtig gebied, gebruik je een touw om de ruimte af te bakenen en vervolgens een meetlint om een ​​nauwkeurige lengte te bepalen. Deel voor bakstenen de lengte door de breedte van een baksteenmaat. Bestel er een paar extra, voor het geval dat.

Natuurlijk kun je creatief zijn en materialen gebruiken die je al hebt of de materialen vinden om je eigen te maken. Heb je oude stenen of klinkers verstopt achter de schuur? Deze zijn er ook goed voor te gebruiken. Wat we echter steeds meer zien is een cortenstaal kantopsluiting!

Over de auteur