Een huis met een mooie tuin staat bij veel mensen op de wensenlijst, maar wat mensen vergeten is dat een tuin ook verschillende uitdagingen met zich meebrengt. Zo is het goed om met bepaalde zaken rekening te houden bij het maken van keuzes bij het inrichten van een tuin. Sommige keuzes kunnen er namelijk voor zorgen dat je veel tijd kwijt bent aan onderhoud en schoonmaken. Andere keuzes zorgen er weer voor dat een tuin er gelikt uitziet, maar dat de gezelligheid ver te zoeken is. Heb jij een huis met een nieuwe tuin en zoek jij naar meer gezelligheid? Dan ben je hier aan het juiste adres. Er worden hier 5 tips gegeven om jouw tuin gezelliger te maken. 

Een mooie loungeset toevoegen

In de tuin wil je comfortabel kunnen zitten en ook voor gezelligheid zorgen. Dan is het eigenlijk niet mogelijk om een tuin te hebben zonder een mooie loungeset. Een loungeset geeft je genoeg ruimte om met andere te zitten en met een salontafel tuin zorg je ervoor dat je ook nog alle drankjes en hapjes kwijt kan. 

Nu zijn er vele mooie loungesets te krijgen die je buiten kan zetten, maar je kan ook kiezen om de meubels te plaatsen onder een overkapping. Zo is het mooi om een soort van tuinhuisje toe te voegen waar je een bank plaatst, salontafel en andere meubels. Deze meubels zijn beschermd tegen slechte weersomstandigheden en het geeft je de mogelijkheid om ook met wat minder weer buiten te zitten. Heb jij nu al zo’n mooie overkapping in de tuin en zoek je naar leuke meubels om het in te richten? Neem dan zeker een kijkje op de website van Emob. Deze meubelpartij heeft een groot aanbod in tuinmeubels en andere meubelstukken. 

Een buitenkeuken 

Een buitenkeuken wordt nu gezien als een luxeproduct en dat is misschien ook wel zo, maar het is ook iets wat een mooie toevoeging is aan de tuin. Een buitenkeuken kan voor gezelligheid zorgen namelijk. Je kan het vergelijken met een barbecue en wie vind een barbecue nu niet gezellig. Daarbij zijn er ook mooie buitenkeukens waar een barretje en wat leuke krukjes aan toegevoegd kunnen worden. Lekker gezellig buiten in het mooie weer een drankje en een hapje doen met visite of met de familie. Ideaal toch? 

Watermogelijkheden 

Volgens veel mensen is de aanwezigheid van water in de tuin ook een goede factor om de gezelligheid te verhogen. Een leuk watervalletje, fonteintje of een mooie vijver kan net even hetgeen zijn wat je zocht bij het inrichten van de tuin. Een mooi bijkomend voordeel is dat stromend water vaak een rustgevend gevoel geeft en wat er ook voor zorgt dat jij heerlijk kan genieten en ontspannen in de tuin.

Tuinverlichting 

Om de tuin nog wat meer aan te kleden, ook voor de avonduren, is het mooi om tuinverlichting toe te voegen. Zo kan je denken aan mooie lampen voor het tuinhuisje, maar een mooie tuinlamp tussen de planten of wat lampjes langs het pad dat door de tuin loopt is ook een aanrader. Verlichting zorgt namelijk voor dat je meer ziet in de tuin, maar het heeft ook een zeer hoge decoratie factor. 

Overige decoratiemogelijkheden 

Naast het toevoegen van planten, struiken, bomen een grasveld of een stenen pad zijn er ook andere decoratiemogelijkheden om de tuin wat aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan mooie decoratie aan de schutting. De schutting is vaak een saai item in de tuin, maar heeft ook zijn mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld een mooie foto op canvas plaatsen op de schutting, of kan je een paar bloempotten ophangen aan de schutting om het net even wat meer aan te kleden. 

Over de auteur