De lange winter is weer achter de rug, dus tijd om naar buiten de tuin in te gaan. Waarschijnlijk heb je in de winter niets (of niet veel) aan je tuin gedaan, dus het wordt tijd om je tuin eens goed aan te pakken. Zoals elk seizoen worden ook weer de nieuwste tuintrends bekend. Dit is dus ook het ideale moment om één of enkele van deze trends in je eigen tuin door te voeren. Zo ben je met je tuin weer helemaal bij de tijd. Kijk ook eens voor een tuinidee van KARWEI op hun website om meer inspiratie op te doen. In dit artikel beschrijven we ook enkele van de nieuwste tuintrends voor 2018.

Hoogteverschillen

Een nieuwe trend voor een heel veelzijdige tuin is het gebruik van hoogteverschillen in je tuin. Door een palet aan hoogteverschillen aan te leggen die bereikbaar zijn via verschillende trapjes, creëer je een heel levendig tuin. Een keer wat anders is om het terras lager in de grond aan te leggen. De zijkanten werk je af met hout of natuursteen en op de randen maak je bloembakken. Zo zit je geheel omringt door planten en bloemen en heb je veel privacy.

Verticale tuin

Vooral wanneer je een erg kleine tuin hebt is een verticale tuin ideaal. Je bouwt je tuin dan namelijk in de hoogte. Heb je een kale muur of schutting dan kun je die volhangen met groen. Monteer aan een wand bijvoorbeeld latten. Deze latten kunt je van beneden tot boven helemaal volhangen met leuke kleine bloempotjes Je kunt er kleine plantjes in doen, maar ook hangplanten zodat je muur nog groener wordt.

De jungle in je tuin

In een tropische jungle tuin, waan je je helemaal in de Amazone. Kenmerkende materialen die je voor deze tuin moet gebruiken zijn hout, rotan en bamboe. Zo kun je een schutting van bamboe nemen met vooral veel groene planten met grote bladeren. Uiteraard kan kunnen één of meerdere palmboompjes ook niet ontbreken Let wel goed op welke palmboom je neemt, want niet elke palmboom kan tegen het Nederlandse klimaat. Om het helemaal af te maken zet je in je tuin een beeld van een roze flamingo of een aapje neer.

De kooktuin

De nieuwste trend is om vooral veel met familie of vrienden om een tafel te zitten en gezamenlijk te eten. Heel gezellig, maar niet voor degene die kookt. Daarom is er de kooktuin. In deze tuin heb je uiteraard een moestuin met groenten, fruit en eetbare kruiden. Naast de moestuin bevindt zich dan een uitgebreide buitenkeuken en een grote tafel waar je met veel mensen omheen kunt zitten. Zo kun je direct gebruik maken van de producten uit eigen tuin en ook in je eigen tuin bereiden en gezamenlijk met een groep vrienden nuttigen.

Over de auteur