Met kunstgras kan je je tuin snel opfleuren. Dit gras is sterk, duurzaam en onderhoudsvriendelijk en is tegenwoordig nog nauwelijks te onderscheiden van echt gras. Het is niet voor niet dat er steeds vaker gekozen wordt voor een kunstgazon. Het heeft ontzettend veel voordelen! Wil jij ook graag kunstgras kopen? Dan kan je het best rekening houden met een aantal aandachtspunten. Hieronder ontdek je waarop je moet letten!

Kies de juiste soort

Kunstgras is verkrijgbaar in verschillende soorten. Het is belangrijk dat je op voorhand al de mogelijkheden verkent, zodat je zeker de juiste keuze maakt. Er is kunstgras dat speciaal gemaakt wordt voor op een dakterras, en er zijn er die beter zijn om te gebruiken voor je gazon. Ontdek op voorhand de verschillende soorten, let hiervoor op de samenstelling, en bekijk welke soort het beste aansluit bij jouw situatie!

Let op de kwaliteit

Voordat je kunstgras gaat kopen, is het belangrijk dat je weet dat er grote verschillen kunnen zijn in de kwaliteit. Kunstgras kan namelijk uit verschillende materialen gemaakt worden, de duurdere soorten zijn gemaakt van duurzamer materiaal. Welke optie voor jou het beste is, hangt dus af van hoeveel budget je hiervoor kan vrijmaken. Onthoud wel dat duurder kunstgras er vaak veel echter uitziet. Soms is het interessanter om te sparen voor kwalitatiever kunstgras.

Waarvoor ga je het kunstgras gebruiken?

Welke soort gras je het best kiest hangt niet alleen af van de plaats waar je het gaat laten leggen, maar ook van het doel. Heb je thuis kleine deugnieten rondlopen? Dan is het erg belangrijk dat je kiest voor gras dat zacht aanvoelt, zodat het aangenamer is voor je kinderen om op te spelen. De zachtheid wordt bepaald door een combinatie van de hoogte en de dichtheid van de grassprieten. Dikker ingeweven kunstgras zal zachter en dus aangenamer zijn voor je kinderen.

Verschillende kleuren

Misschien niet iets waar je meteen bij zal stilstaan, maar wanneer je op zoek gaat naar gras, is het ook belangrijk dat je op de kleur let. Dit gras bestaat niet uit slechts één kleur. Moest dat zo zijn, dan zou het niet zo’n mooie, natuurlijke uitstraling hebben. Het gras bevat dus ook grijs-, bruin- en beigetinten. Dit kan echter sterk verschillen per soort. Hou dus ook hier rekening mee als je gras wilt kopen. Vraag dus altijd eerst stalen aan!

Over de auteur