Als er een ding duidelijk is geworden na twee maanden binnen te hebben gezeten tijdens de lockdown, is dat er het nodige veranderd mag worden aan je interieur en exterieur. Wekenlang naar de muur staren heeft je laten beseffen dat deze onderhand wel een keer voorzien mogen worden van een nieuwe lik verf en dat een frisse nieuwe look je zal helpen om de wereld weer met een vrolijke blik te bekijken. Daarnaast heb je zowel binnen als buiten de nodige plekken gezien die smachten naar een imago, dus voorlopig kun je nog wel even uit de voeten wat klussen betreft. 

Voel je als Van Gogh in je eigen woonkamer

En ook al is het aan de slag gaan met een verfroller niet hetzelfde als je uitleven met een penseel tussen de zonnebloemvelden, toch kun je een zekere artistieke voldoening behalen nadat je woonkamer of buitenmuur hebt voorzien van een nieuwe verse laag. 

Dus aarzel niet langer, haal de overal, verfrollers en keukentrap van de zolder en bereid je voor op een intensieve artistieke inhaalslag om je woning van een frisse make over te voorzien. 

Natuurlijk is het belangrijk dat je je hardware goed hebt voorbereid, maar je staat nog steeds met lege handen als je niet hebt nagedacht over het type verf waarmee je aan de slag wilt gaan. Er zijn talloze opties te bedenken, maar welke is voor jou het meest geschikt. 

Als je wilt beginnen met muur- en plafond werk, is het misschien een goede optie om eens te kijken naar de Sigma Sigmatex Superlatex Matt. Deze muurverf is uitermate populair onder vak schilders en doe-het-zelvers, vanwege de kwaliteit en het feit dat je het product zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Daarnaast is deze verf geschikt om er op een universele manier mee te schilderen. 

De voordelen van een kwaliteitsverf

De verf – op basis van kunstharsdispersie, niet op waterbasis – is te gebruiken op allerlei soorten ondergronden. Beton, stucwerk, schuurwerk, gipsplaten, metselwerk, glasweefsel(behang) en glasvlies(behang) zijn een paar voorbeelden van materiaal waarop de verf het beste tot zijn recht komt. Met zijn schrobklasse 1, de makkelijkere verwerking en het feit dat de verf waterdamp doorlatend is, maken deze verf tot een topper. 

Als je voor je buitenmuren op zoek bent naar een verf met hoge duurzaamheid die ook nog eens weervast is, dan loont het misschien de moeite om eens te kijken naar de Sikens Aplhatex IQ Mat. Met deze hoogwaardige verf, die naast bescherming tegen het weer, ook nog eens carbonatatieremmend is, garandeer je een mooi en mat uiterlijk, bijzonder geschikt voor je exterieur. Daarnaast is de verf na een uur stofdroog en kun je deze na 16 uur weer overschilderen, ervoor zorgend dat je meerdere beschermende lagen kunt aanbrengen. 

Het is zinloos om excuses te verzinnen en je grondige make over nog langer uit te stellen. Haal die spullen van de zolder en stap die trap op om te beginnen met het uitleven van die artistieke impulsen, je woning voorzien van die te vaak uitgestelde opknapbeurt die jou en je gezin een nieuwe lach op je gezicht doet toveren.

Over de auteur