Je kijkt naar buiten en je baalt eigenlijk toch best wel van jouw kale tuin, terwijl anderen in jouw straat een mooie, kleurrijke tuin hebben met leuke spullen. Tijd dus om hier wat aan te doen! Maar wat kan je het beste in je tuin zetten? Hier vindt je wat tips om je tuin weer in leven te brengen.

Gras of stenen

Je kunt meerdere richtingen op wat betreft je tuin. Als eerste kan je bedenken hoe het grootste gedeelte van de tuin eruit moet komen te zien: Ga je voor betegeling met losse planten of toch voor vooral gras met een natuurlijke uitstraling? Wanneer je je tuin vooral betegelt zal dat aanzienlijk in onderhoud schelen. Je hoeft niet vaak het gras te onderhouden en je kunt alsnog stijlvolle planten plaatsen, bijvoorbeeld door een ophoging te maken met een muurtje waarin je de planten zet. Dat is modern en oogt nog steeds uitnodigend.

Tuinmeubelen

Mooie tuinmeubelen nodigen erg uit om lekker in je tuin te genieten tijdens de zonnige lente- en zomerdagen. Wil je tuinmeubels kopen? Je hebt vele soorten sets die een mooie relaxte sfeer geven aan het geheel. Denk bijvoorbeeld aan sets gemaakt van kunststof van hoge kwaliteit met een houten uitstraling. Mooi en hebben net wat minder onderhoud nodig dan echte houten stoelen. Natuurlijk zijn deze tuinmeuebeln niet compleet zonder leuke aankledingen van bijvoorbeeld kussens, plantjes en andere accessoires die je op de tafel kunt zetten. Het geeft het net wat meer persoonlijkheid. Vaak kan je ook een mooie overkapping of grote parasol plaatsen waar je deze tuinmeubelen onder kunt plaatsen, zo staan ze ook veilig bij slechtere weersonstandigehden.

Verlichting

Je kunt er ook voor kiezen om diverse verlichting aan te brengen in de tuin. Zo kan je jouw tuin mooi in het licht zetten in de late uurtjes en is het natuurlijk ook wat gezelliger. Dit kan net zo uitbundig als je zelf wilt en natuurlijk wat past bij jouw stijl. Dit kan van ingebouwde ledspot tot een stijlvolle lantaarnpaal zijn. Houd er wel rekening mee dat er stroomkabels moeten worden gelegd, dan kan het handiger zijn om eerst dit in de tuin te bouwen voordat je bijvoorbeeld stenen gaat leggen.

Overige accessoires

Natuurlijk zijn er nog veel meer spullen om de tuin mee te versieren. Denk aan (bloem)potten, fakkels, hangmatten en ga zo maar verder. Doe inspiratie op bij de tuincentra om zo jouw tuin om te toveren naar een relaxte en uitnodigende verblijfplek.

Over de auteur