Het is altijd leuk om van je tuin een mooie en gezellige plek te maken, of je nu een grote of een kleine tuin hebt. Maar hoe zorg je ervoor dat je tuin een mooie uitstraling krijgt? Welke items heb je nodig en welke trucjes kan je hiervoor gebruiken? Hieronder delen we vijf ideeën om je tuin een nieuwe look te geven. Lees mee en laat je inspireren!

1. Je tuin een nieuwe look geven: verticaal tuinieren

Verticaal tuinieren is een ontzettend leuke manier om je tuin een nieuwe look te geven. Het is zelfs geschikt voor een klein balkon of een klein achtertuintje. Je kunt er namelijk veel ruimte mee besparen! Je kunt voor kant-en-klare systemen kiezen waarmee je jouw planten boven elkaar laat groeien. Maar als je een beetje creatief bent, is het ook heel leuk om zelf te maken. Het enige wat je nodig hebt is een stevige muur of schutting. Aan deze basis bevestig je vervolgens een aantal bakken of je kiest voor hangende bloempotten. De  potten vastmaken aan de overkapping is uiteraard ook mogelijk.

Lees ook: Verticaal tuinieren voor kleine tuinen: 6 tips

ideeën om je tuin een nieuwe look te geven

2. Experimenteren met verschillende hoogtes

Om een speels effect te creëren, kan je afwisselen met verschillende hoogtes. Dit kan je makkelijk doen met een aantal hangende bloempotten, maar ook met verhoogde borders. Kijk daarnaast goed naar welke planten je in de tuin zet. Schaf niet alleen bloemen aan met dezelfde hoogte, maar kies ook voor bodembedekkers en hoge struiken. Heb je een grote tuin? Dan kan je het groots aanpakken met een paar boompjes of een palm als blikvanger!

3. Kronkelend pad

Een kronkelend pad is ideaal om je tuin een nieuwe look te geven. En nee, dit hoeft heus geen zandweggetje te zijn met een tuinbank als romantische eindbestemming. Je kunt een kronkelend pad ook op een moderne manier uitwerken. Denk aan een betonnen pad waar je een mooi patroon in maakt of rechthoekige stenen op stapels. Kies vooral een stijl die jij mooi vindt en waar je met plezier op zal wandelen.

je tuin een nieuwe look geven

4. Een vijver of waterornament

Bewegend water vormt een prachtige toevoeging aan jouw tuin. Of je nu kiest voor een vijver of een modern waterornament. Door het rustgevende geluid en het licht dat reflecteert, kom je helemaal tot rust in je eigen tuin. Hier vind je alvast 4 dingen waar je op moet letten bij het aanleggen van een vijver. Liever een waterornament? Kijk dan eens naar deze mooie exemplaren!

Teamson Home Tuin Waterfontein
Teamson Home Tuin Waterfontein
Teamson Home Tuin Waterfontein met licht
Teamson Home Tuin Waterfontein met licht
Teamson Home Tuin Water Fontein Gelaagd
Teamson Home Tuin Water Fontein Gelaagd
Teamson Home Tuin Water Fontein Buiten
Teamson Home Tuin Water Fontein Buiten
Groente Waterval voor Buiten
Groente Waterval voor Buiten

5. Een loungeset of hangstoel

Tenslotte mag een comfortabele loungeset in je tuin niet ontbreken. Niets is heerlijker dan genieten van de zon terwijl je een goed boek leest of van een lekker drankje geniet. Maar voor een originele toets kan je nog een speciale stoel toevoegen aan je paradijs: een hangstoel! Deze stoel is ontzettend trendy en heeft een totaal andere uitstraling dan een basic tuinstoel of bank. Bovendien vind je hangstoelen in allerlei stijlen waardoor je sowieso eentje vindt die bij je tuin en persoonlijke smaak past!

Loungebank Miko lichtgrijs
Loungebank Miko lichtgrijs
KLIMliving Relax Ligbed
KLIMliving Relax Ligbed
KLIMliving Hangstoel
KLIMliving Hangstoel
Hangstoel voor binnen en buiten
Hangstoel voor binnen en buiten

Zo, met deze tips geef je je tuin een nieuwe look. Je kunt deze tips met elkaar combineren, maar je kunt ook voor één blikvanger in de tuin gaan. Welk idee je ook toepast: je tuin zal er prachtig uitzien!

Over de auteur