Een gezellige, sfeervolle tuin is een van de belangrijkste onderdelen van elke woning – en er zijn dan ook heel wat manieren waarop je je gazon en terras aangenamer en stijlvoller kunt maken. Kiezen voor een vuurkorf of een vuurschaal is daar één van.

Veel mensen weten echter niet zo goed welke optie ze moeten kiezen, doordat ze de verschillen tussen beide niet kennen. Onderstaand overzicht geeft alle nodige informatie over de vuurkorf versus vuurschaal, zodat je voor jouw situatie de beste keuze kunt maken!

vuurkorf vs vuurschaal

Alles over een vuurkorf in de tuin

De vuurkorf is tegenwoordig erg populair en dat heeft verscheidene redenen. Een dergelijke korf ziet er letterlijk uit als een soort mand en is doorgaans vervaardigd uit gietijzer of een ander duurzaam metaal. Het is het perfecte hulpmiddel om zelf een leuk kampvuur in je eigen tuin te maken, met zelf gekapt aanmaakhout of blokken. Als je een dergelijk vuur gaande wilt houden, moet je regelmatig hout bijleggen. Een vuurkorf is dan ook een ‘old school’ variant van de huidige open haard.

Als je op zoek bent naar een gezellig vuur in je tuin of terras, dan is een vuurkorf in de tuin perfect. Het vuur zal er heel natuurlijk uitzien en het feit dat de vlammen door de naden van de korf heen kunnen, maakt het effect daarbij nog veel unieker!

Alles over de vuurschaal in de tuin

De vuurschaal is dan weer een variant op de vuurkorf, met als grootste verschil de vorm. Dergelijke schalen komen in ontelbaar veel formaten, materialen en types, maar de schaal zelf staat meestal op voetje of één dikke poot. Het design van een vuurschaal in de tuin is iets moderner en daarbij is het gemakkelijk te verplaatsen. Ook is de bodem van de schaal dicht, waardoor as en hout niet zomaar op de grond kunnen vallen.

Ook in dit geval kan je zelf een kampvuur bouwen en moet je het vuur regelmatig gaande houden met aanmaakblokjes. Ten slotte kan je bij een dergelijke aankoop zeker zijn van een duurzame aankoop, die de tuin, het terras of gazon meteen een extra dimensie geeft.

Over de auteur