Kunstgras: het is de ideale oplossing voor wie het comfort en de uitstraling van een echte tuin wil hebben, zonder het onderhoud dat daarbij komt kijken. Kunststof gras werd ontwikkeld om het onderhouden van de tuin gemakkelijker te maken, en het is dan ook razend populair. Kunststof gras komt in verschillende vormen en kan voor heel wat toepassingen gebruikt worden. Wat meer informatie over kunstgras in de tuin is dan ook belangrijk!

De kwaliteit van het kunstgras

Er zijn heel wat verschillende soorten kunstgras, en dat brengt natuurlijk ook kwaliteitsverschillen met zich mee. Deze kwaliteit wordt grotendeels bepaald door hoeveel vezels in een vierkante meter gras aanwezig zijn, alsook welk materiaal gebruikt wordt. Hoe meer vezels, hoe slijtvaster het gras is. Daarbij zorgt de mosvezel er ook voor dat het gras minder snel plat komt te liggen en dus verslijt! Goedkoop gras kost doorgaans wel minder, maar de kwaliteit laat dan ook vaak te wensen over!

Het gras laten inzanden

Bij het plaatsen van kunstgras is het aangeraden om dit te laten inzenden, zodat de vezels niet plat gaan liggen en sneller slijten. Daarbij zorgt het gras ook voor meer druk op de mat waardoor het minder snel opwaait bij wind. Als er zich plooien in het gras bevinden, dan voorkomt zand er tenslotte ook voor dat deze wegzakken.

Voor het inzenden is speciaal zand beschikbaar, en het is dan ook belangrijk hier gebruik van te maken. Gewoon zand heeft immers niet hetzelfde effect, en zal de kwaliteit van het gras alleen maar negatief beïnvloeden!

Het gebruik van een onderdoek bij kunststofgras

Een onderdoek wordt tussen het zand en het gras geplaatst, en vertelt als het ware de druk op het gras. Hierdoor worden sporen in het gras ten gevolge van puntbelasting of lopen, voorkomen. Dit doek is echter niet nodig als het gebruik maakt van een zogenaamde foam. Denk bij drukbelasting bijvoorbeeld aan harde tafelpoten of hakken die ongetwijfeld schade kunnen aanrichten. Doorgaans wordt voor gras waar op gesport en gespeeld wordt een steiger foam gebruikt, terwijl voor tuinen een drukverdelende doek voldoende is.

Opgepast met hittebronnen bij het kunstgras!

Kunststofgras is natuurlijk gemaakt van kunststof, en daarom is het dan ook gevoeliger voor warmte. Daarom is het aangeraden om altijd voorzichtig te zijn met BBQ’n of sigaretten: een schroeiplek is immers zo ontstaan, en dat kan heel wat schade aanrichten!

Daarbij kan beglazing bij het kunststofgras ook een risico vormen, als er extreme hitte aan te pas komt. Hierdoor kan prismavorming ontstaat in het glas, met een brandplek als gevolg! Een goede manier om dit te vermijden is door het gras regelmatig te besproeien.

Kunststof gras bij de beste aanbieders

Kunststofgras biedt ongetwijfeld voordelen voor het huishouden op vlak van onderhoud en comfort, en daarom zijn er dan ook tal van aanbieders van kwalitatief gras – waaronder grasexpert.com.  Kunstgras online bestellen bij grasexpert.com is dan ook zeker een goede optie. Het aanbod van dergelijk gras is uitgebreid, waarbij je kan kiezen tussen diverse formaten, kleuren, materialen, enzovoort. Heel wat opties dus om van het praktische comfort en uitstraling van dergelijk gras te genieten!

Over de auteur