Een tuin kan een enorme verademing zijn wanneer het leuk is ingericht en je genoeg ruimte hebt om ook feestjes te organiseren waarbij de gasten makkelijk buiten kunnen verblijven. Wat kan je doen om de tuin het beste jouw relax plek te maken?

Haal overbodig groen weg

Veel tuinen zijn bezaaid met een jungle aan onkruid, wat natuurlijk niet bepaald gezellig is. Zorg ervoor je een mooie, opgeruimde tuin hebt. Niet alleen oogt het veel beter, maar geeft het ook meer rust. Met een minimale indeling hoef je dus ook niet constant met je tuin bezig te zijn.

Juiste planten

Hou je van planten? Probeer dan eens een inrichting te maken met planten die sterk genoeg zijn om alle seizoenen te overleven. Een kleurrijke tuin is prachtig, maar elk jaar opnieuw dit inrichten is misschien niet iets waar je zin in hebt. Kijk wat de huidige trends zijn en welke planten erg goed in je tuin passen, maak een mooie mix van diverse soorten.

Betegel de tuin

Als je weinig behoefte hebt aan planten en/of gras, dan is een inrichting met steensoorten een goede optie. Niet alleen heb je daardoor veel ruimte om bijvoorbeeld gasten te ontvangen in jouw huis, je kunt ook makkelijk veel zwaardere spullen kwijt zoals bijvoorbeeld een barbecue. Je kunt zelfs een vaste barbecue bouwen met een schoorsteen. Zo heb je niet alleen een mooi gezellig aanzicht in je tuin, maar hoef je niet altijd weer de schuur in te gaan om deze weer klaar te zetten.

Koop tuinmeubels

Ook erg belangrijk zijn de tuinmeubels in je tuin. Investeer in goede, sterke stoelen zodat je niet alleen heerlijk kunt zitten in de tuin, maar dat deze ook bestand zijn op de dagen dat het slecht weer is. Maak het nog gezelliger en hang er een luxe tentdoek overheen om in de schaduw te kunnen zitten of te beschermen tegen regen. Zet er een mooie tafel bij waar je lekker je cola, je bier of je Baileys op kunt zetten en lekker achterover leunend van jouw mooie tuin kunt genieten.

Verlichting

Om je tuin nog meer sfeer te geven en meer te kunnen genieten kan je mooie luxueuze lichten plaatsen. Zet eens leuke stijlvolle lantaarnpaaltjes neer of juiste subtiele kleine lampjes die je kunt bedienen met een afstandsbediening. Laat je inspireren via een tuincentrum om zo iets te vinden wat bij jouw stijl past.

Laat de tuin doorlopen

Laat de deur niet meer de harde grens zijn tussen binnen en buiten met een wereld van verschil aan invloeden. Laat diverse elementen terugkomen die je binnen ook gebruikt en andersom

Over de auteur