De tuin is een van de belangrijkste onderdelen van de woning, zoveel is zeker. precies de juiste voorzieningen vinden om die helemaal tot zijn recht te laten komen is echter niet gemakkelijk – zeker als je er een mooi eindresultaat van wil maken. Vooral tijdens de lente en zomer kiezen mensen ervoor om de binnenkant en de buitenkant van de woning tot één geheel te doen versmelten. Op die manier verkrijgt men een gezellige atmosfeer, en dat is natuurlijk de bedoeling!

Deze overgang van buiten naar binnen en omgekeerd is iets waar toch bepaalde maatregelen voor genomen moeten worden. Huis en tuin verbinden is net zo moeilijk, zolang je maar kiest voor de juiste meubelstukken!

Belangrijk bij het samenbrengen van binnen en buiten

1. Ga voor dezelfde stijl..

Eerst en vooral is van groot belang dat voor het buitenmeubilair dezelfde stijl gekozen wordt als voor het binnenmeubilair. Enkel op die manier zal het resultaat visueel aantrekkelijk zijn, en zal ook duidelijk worden dat beide plaatsen een geheel moeten vormen. In een landelijke inrichting kies je dus het beste voor tuinmeubelen in een gelijkaardige kleur en design met veel warme tinten en hout. Een moderne tuin kan je dan weer inrichten met strakke meubelstukken, afhankelijk van de inrichting van de woning zelf!

2. ..Maar houdt het wel verrassend!

Ondanks het feit dat je voor gelijkaardige meubelstukken zou moeten kiezen op het vlak van kleur en stijl, is het toch belangrijk dat er nog enig onderscheid gemaakt wordt tussen binnen en buiten. Zo is het een goed idee om te kiezen voor buitenmeubilair in een ander materiaal, dat beter tegen weersomstandigheden is opgewassen. Tafels en stoelen uit beschermd hout of zelfs kunststof zijn hiervoor ideaal, aangezien deze langer meegaan en toch een stijlvolle indruk geven.

3. Vraag stijladvies van een professional

Ten slotte is het een goed idee om professioneel advies te vragen bij een speciaalzaak voor tuinmeubilair of tips te vragen aan een interieur- en/of tuinspecialist. Vaak is het niet zo eenvoudig om precies te weten welke voorzieningen je nodig hebt om je tuin, woning en terras een extra dimensie te geven. Dankzij inzichten van een specialist kan je er echter wel het beste uit halen!

Van buiten naar binnen: een must-do voor elk stijlvol interieur

De tuin en het terras zijn een even belangrijk onderdeel van de woning als de keuken of woonkamer. Maar al te vaak wordt echter onderschat hoe belangrijk het is om de inrichting van de tuin af te stemmen op de binnenkant van het huis. Van een landelijke eettafel van Robuustetafels.nl tot eenvoudig te plaatsen terrasstoelen voor meer comfort, de mogelijkheden om je terras en tuin iets extra te geven zijn zo goed als oneindig!

Over de auteur