Plantenperk afbakening? Er valt gelukkig veel te kiezen!

De afbakening van je plantenbak kun je op verschillende manieren aanpakken. Het leuke van een plantenbak-afbakening is dat je kunt kiezen uit diverse originele ideeën voor de afbakening van je plantenperk. De meest stijlvolle en bijzondere manieren voor de afbakening van je plantenperk vind je hieronder.Doe er je voordeel mee en creëer een sierlijke en fraaie afbakening van je plantenperk.

1. Gebruik sierstenen
Een originele manier van plantenperk afbakening kun je maken door fraaie sierstenen te gebruiken. Plaats deze bijvoorbeeld tussen jouw gazon en de plantenbak, zodat je een duidelijke en fraaie plantenperk afbakening krijgt. Het voordeel van sierstenen is dat deze in allerlei stijlen en vormen verkrijgbaar zijn. Zo kun je rechthoekige stenen kiezen, maar ook gekleurde antieke siersteen om daarmee de sfeer die je in jouw tuin wilt creëren te onderstrepen.

2. Mooie plantenperk afbakening van keien
Met keien of kleinere keistenen kun je een indrukwekkend mooie afbakening van je plantenperk ontwerpen. Keien zijn beschikbaar in allerlei kleurtype, van wit, grijs, rood tot bruin en zwart. Natuurlijk kies je een kleur die feilloos aansluit op de atmosfeer uitstraling van jouw tuin.

3. Rieten of bamboe afscheidingen
Een echt natuurlijk plantenperk afbakening krijg je als je kiest voor een smalle rand met riet rond de plantenperk. Riet past eigenlijk in elk tuin en bij elke tuinstijl. Je hoeft dus niet bang te zijn dat riet vloekt met het ontwerp van jouw tuin. Een van de meer originele ideeën voor de afbakening van je plantenperk is verder het gebruik van bamboestokken. Steek deze diep in de grond, vorm daarmee een in het oog springende afbakening van je plantenbak en zaag het riet op de juiste hoogte af om een mooie tuinafscheiding te krijgen. Door het riet en de bamboestokken goed aan elkaar vast te maken met bijvoorbeeld ijzerdraad of sterk touw, zorg je ervoor dat de afbakening van je plantenbak langer goed blijft. Ook als het stormt of er een stevige onweersbui over trekt.

4. Houten latjes
Ten slotte kun je met houten latjes, die je horizontaal of verticaal gebruikt als afbakening van je plantenperk, decoratief ook veel doen. De latjes kun je in een eigen unieke kleur schilderen voor meer schwung en variatie in de tuin. Ideaal aan het gebruik van houten latten is dat ook de hoogte van de tuinafscheiding goed te bepalen is. Zaag de latjes op de goede hoogte af en verbind ze eventueel onderling met dwarslatten om een sterke constructie te maken. Alvast veel succes met het maken van jouw unieke afbakening voor een plantenperk. En zet in het tuinperk zeker ook fraaie planten en bloemen, want zonder flora en fauna komt een moderne plantenperk natuurlijk niet tot leven.

Over de auteur