De perfecte plaatjes van de fantastische achtertuinen vliegen je om de oren, maar zelf heb je er geen kaas van gegeten. Je vraagt je steeds af hoe het kan dat de buurvrouw er zo’n mooie en strakke tuin op nahoudt, terwijl je niet het idee hebt dat ze er heel veel moeite in hoeft te stoppen. Jij brengt steeds weer planten mee vanuit het tuincentrum, maar ze lijken al dood te gaan op het moment dat je ze in de kofferbak neerzet op weg naar huis. Je hebt overduidelijk geen groene vingers, maar hoe kun je er dan tóch voor zorgen dat je een nette tuin hebt? We geven je graag wat tips!

Kies makkelijke planten

Als eerste willen we je graag op het hart drukken dat de ene plant de andere niet is. Sommige planten vereisen nu eenmaal ontzettend veel moeite en liefde, terwijl andere planten groeien terwijl je slaapt. Doe dus vooral wat research voordat je het tuincentrum instapt en kies planten die weinig aandacht vragen. Ook is het een idee om te investeren in planten die groenblijvend en winterhard zijn en dus jarenlang in jouw tuin kunnen blijven staan. Zo hoef je niet elke lente weer een volledig nieuwe tuin aan planten aan te schaffen. Als je de hoop écht hebt opgegeven, dan kun je altijd nog voor kunstbloemen gaan.

Ga voor de omgeving

Als je het niet van de groene planten moet hebben, dan kun je er natuurlijk wel voor zorgen dat de omgeving kleurrijk en mooi is. Denk aan bijzondere tuintegels, een mooie schutting of hekwerk en een gezellige kleur op je schuur. Zo kun je heel veel sfeer toevoegen aan je tuin zonder dat je er direct allerlei aandacht vragende planten in zet.

Investeer in mooi tuinmeubilair

Als jij graag in de tuin zit is het een goed idee om te investeren in mooi meubilair. Al het geld wat je bespaard door niet naar het tuincentrum te gaan, kun je prima in tuinmeubelen investeren. Denk bijvoorbeeld aan een mooie loungeset of dinertafel met kuipstoel buiten. Kleed de zithoek gezellig aan met mooie kussens en een sfeervolle vuurtafel, zodat je hier tot in de late uurtjes verwarmd en knus kunt zitten. Tot slot kun je overwegen om een mooie bartafel te scoren voor buiten, zodat je hier met vrienden een drankje kunt doen of hier zelfs buiten aan kunt werken. De opties zijn eindeloos en je hebt hier echt geen planten voor nodig!

Over de auteur