In de wintermaanden is het vaak erg somber in de tuin. De planten en bomen zijn kaal en er valt weinig te beleven. Gelukkig zijn er een aantal planten en bomen die ook in de winter blijven groeien en fleur geven aan je tuin. In dit artikel lees je meer over welke planten en bomen dat zijn, en hoe je ze het beste kunt toepassen in jouw tuin. Op deze manier geniet je ook tijdens de winter van je tuintje.

Kies voor coniferen

De coniferen zijn de bekendste planten die ook in de winter groeien. Deze bomen en struiken zijn gemakkelijk te herkennen aan hun naaldbladeren, en ze kunnen erg lang blijven groeien. Coniferen zijn er in vele soorten en maten, dus je kunt altijd wel een conifeer vinden die past bij jouw tuin. De meeste coniferen zijn gewend aan winterse omstandigheden, waardoor ze ook goed tegen de kou kunnen.

De kornoelje is ook het overwegen waard

Een andere boomsoort die ook in de winter groeit, is de kornoelje. Deze boom heeft donkergroene naaldbladeren en kleine rode bessen. De kornoelje kan tot wel 15 meter hoog worden, dus hij is perfect voor een tuin met wat meer ruimte. Ook deze boom houdt erg van koud weer, waardoor hij ook in de winter goed blijft groeien.

Overweeg een sleedoorn

Als je op zoek bent naar een struik die ook in de winter nog lekker doorgroeit, dan is de sleedoorn een goede keuze. De sleedoorn is een struik met kleine, gele bloemen en donkergroene bladeren. Deze struik kan tot wel vijf meter hoog worden, waardoor hij niet te groot wordt voor de meeste tuinen. Daardoor is deze struik voor vele mensen een interessante optie om je tuin in de winter wat leven te geven.

Bloemen zorgen voor vrolijkheid

Als je op zoek bent naar planten die in de winter bloeien, dan zijn er ook een aantal opties. Zoals je misschien al weet, zijn er veel bloemen die in de winter niet bloeien. Maar er zijn ook een aantal bloemensoorten die wel bloeien in de winter. Denk bijvoorbeeld aan anjers, narcissen en krokussen. Deze bloemen geven je tuin net even dat extra vleugje kleur tijdens de donkere maanden.

Let op de hoogte van de bomen

Tot slot is het verstandig om rekening te houden met de hoogte van de bomen die je plant. Kies bijvoorbeeld voor struiken in plaats van bomen, of plant kleine bomen. Zo zorg je ervoor dat de bomen niet te veel ruimte innemen en je tuin toch levendig blijft. Daarnaast heb je geen last van een hoge boom die de zon blokkeert. Daardoor blijft je tuin ook wat levendiger.

Over de auteur