Eerder vertelden we je al hoe je je tuin hondvriendelijk in kunt richten aan de hand van praktische aanpassingen. Deze keer zoomen we in op de leukste accessoires voor buiten, zodat jouw trouwe viervoeter zich kostelijk vermaakt in de tuin. Ontdek de leukste en beste musthaves voor jouw hondje en geniet samen in de buitenlucht.

Uitdagende hondenspeeltjes

Er zijn tal van hondenspeeltjes op de markt, waarbij sommige toys perfect van pas komen voor buiten. Een goede keuze voor een grote tuin? Apporteer speelgoed! Gooi dat botje of balletje maar weg en laat je hond erachteraan rennen. Goed voor de conditie en het humeur. Veel honden vinden het namelijk leuk om gooispelletjes te doen. Dit heeft te maken met hun instinct, aangezien veel honden van nature jagers zijn.

Wat ook super leuk is voor jouw hond, zowel als het gaat om grote als kleine tuinen, is een denkspelletje. Zo zijn er verschillende hondenpuzzels op de markt. Eens kijken of je hondje de oplossing weet te vinden. Trigger je beestje door brokjes in de puzzel te stoppen. Uitdagend en een goede training! Wil je je hond minder moeite laten doen? Dan kun je hem of haar ook verrassen met een heerlijk kauwspeeltje.

Al met al zijn er tal van leuke dog toys op de markt, dus hoe kies je nu uit dat grote aanbod? We raden je aan om eens een kijkje te nemen op Hondenpagina.com, waar verschillende soorten hondenspeeltjes worden vergeleken. Je vindt ook steeds de aanraders per type speeltje. Het gaat om speeltjes die al door veel honden gewaardeerd werden. De kans is dus groot dat jouw lieve huisdier er ook blij van wordt.

Spetteren en spateren in het zwembad

Zeker in de zomer is het leuk om een hondenzwembad in te slaan. De meeste honden zijn gek op water, maar voor je de investering doet kun je het beste wel even testen of dat bij jouw viervoeter ook het geval is. Grote kans dat hij of zij er erg vrolijk van wordt! En zonder twijfel is het een goede afkoeling tijdens het hete weer, wat erg belangrijk is voor je beestje.

Waar een goed hondenzwembad aan voldoet? Deze is gemaakt van erg stevig materiaal (sterker dan kinderzwembadjes). Honden hebben immers scherpere klauwen en tanden dan mensen, dus je wilt wel zeker zijn dat het zwembad niet lek gaat. Verder moet het badje natuurlijk genoeg capaciteit bieden voor het formaat van je hond. Tot slot is een afvoerpijpje ideaal, omdat je dan eenvoudig het water kunt laten weglopen.

Lekker warm inpakken!

Het is natuurlijk niet altijd warm in Nederland en de kans is dan ook groot dat jullie regelmatig moeten gaan wandelen tijdens een plensbui. Trek jij je regenjas dan aan? Waarom je viervoeter niet ook verwennen met zo’n jasje? Toegegeven, niet iedere hond is er gek op, want sommige speelse hondjes rennen liever door de regen. Dat is dus een kwestie van testen. Wie helemaal to the max wil gaan kan zelfs hondenschoenen kopen.

Zo’n regenjasje en schoenen kunnen bovendien ook uitkomst bieden als je je hond lekker tijdens regenachtig weer in de tuin wilt laten spelen. En daarnaast heeft het ook voordelen als hij of zij weer naar binnen komt, want het beschermt je vloer en meubels tegen die (niet) natte poten en vacht. En merk je dat je dog zo’n jasje wel lekker vindt? Dan kun je hem of haar als je terug bent zelfs verwennen met een heerlijke badjas!

Chillen op een stretcher

Niet iedere hond ligt even graag op de (koude) grond, dus een hondenkussen is erg prettig. Het nadeel is echter dat deze niet altijd even optimaal zijn voor buiten, omdat ze snel vies en vochtig worden. Gelukkig is hier de oplossing: de comfortabele hondenstretcher. Razendsnel op te zetten en in te klappen. En het ligt ook nog eens super lekker voor je hond. 

Er zijn zelfs honden ligbedden met zonnedak verkrijgbaar. Let overigens wel even op het draagbare gewicht van de stretcher, want die moet wel geschikt zijn voor jouw hondje. Zo, alle fijne honden accessoires ingeslagen? Dan is het tijd om samen te relaxen in de tuin. Geniet er saampjes van!

Over de auteur