Schuttingen vormen de perfecte buitenmuur voor jouw persoonlijke stijl, maar ze schreeuwen niet echt “stijlvol” op hun eigen. Echter, met slechts een beetje creativiteit en planning, kun je je hek in een avond aankleden! Er zijn geen regels als het gaat om na te denken over hoe je jouw hek aankleden. je kan het schilderen, beitsen of bedekken met wijnranken. Het zijn de kleine details die het verschil maken, dus je kunt je helemaal uitleven met dit project! 

Een verse laag verf

Je schutting schilderen is de eenvoudigste manier om een ruimte op te frissen. Door het hek te schilderen krijgt het niet alleen een nieuwe look, maar wordt het ook beschermd tegen de elementen. Het kiezen van de juiste soort verf zal afhangen van het type hek dat je hebt. Als je een houten hek, kan je een alkyd-of olie-gebaseerde verf te gebruiken. Als je een ketting-link hek, wilt je een op water gebaseerde latex verf te gebruiken. Zorg ervoor dat het hek voorbereid is voor je begint te schilderen.

Versier met afdekkingen en matten

Als je op zoek bent naar iets eenvoudigers om een beetje stijl toe te voegen aan het hek, overweeg dan om het te bedekken met matten. Hiervoor kan je veel verschillende matten vinden in verschillende materialen of kleuren. Je kan zelfs transparante matten vinden die wat licht doorlaten. Maar je kan ook iets natuurlijks kiezen door het gebruik van bamboematten of wilgenmatten, deze geven privacy licht en een natuurlijk gevoel. 

Verlicht met lantaarns

Lantaarns zijn een geweldige decoratie voor elk deel van het huis, maar ze schitteren echt als je ze aan je schutting hangt. Het mooiste van deze lampjes is dat ze er zijn in allerlei kleuren, vormen en maten. je kan lantaarns kopen die een lading op zonne-energie, elektrische lading of kaars binnen hebben. Lantaarns zijn relatief eenvoudig op te hangen, maar brengen een hele hoop sfeer.

Sfeer toevoegen met bloembakken

Bloembakken zijn het perfecte item om de onderkant van de schutting aan te kleden. Ze zijn er in allerlei kleuren, maten en vormen. Ze komen ook in verschillende  materialen. Veel van hen zijn gemaakt van plastic, maar je kunt ze ook vinden in hout, steen en metaal. Genoeg keuze om je tuin aan te kleden dus, van kleurrijk en vrolijk tot strak en netjes. Dus kies een plantenbak uit die bij jouw tuin past om hem mooi aan te kleden en wat meer sfeer te brengen in je tuin.

Over de auteur