De zomer is niet ver weg meer

De lente is alweer in aantocht. En dat betekent ook dat de zomer niet ver weg meer is! Hoog tijd dus om jouw tuin helemaal zomerklaar te maken. Hoe je dat op een fraaie, slimme en snelle manier kunt doen? Lees snel verder en maak gebruik van onderstaande tips om jouw achtertuin helemaal klaar voor de zomer te maken!

1. Vernieuw jouw tuinset

Door de tuintafel en tuinstoelen te vervangen voor eigentijds tuinmeubilair, kun je de tuin een nieuwe frisse look geven. Kies bijvoorbeeld voor strak ontworpen kunststof tuinstoelen, in combinatie met een mooie tuintafel. Kunststof tuinstoelen hebben als voordeel dat ze in tal van kleuren, maten en stijlen beschikbaar zijn. Verder zijn kunststof tuinstoelen en tuintafels sterk en duurzaam: ze gaan erg lang mee. Kies daarom voor een tuinset met een tijdloze uitstraling en je kunt er weer een flinke tijd tegenaan!

2. Plaats een mooi tuinscherm

Heb je nog geen schutting of tuinscherm rond jouw tuin aangebracht? Doe dat dan dit jaar, voordat het zomerseizoen is begonnen. het grote pluspunt van een stijlvol tuinscherm is dat je een hoop extra privacy creëert in de achtertuin. Met een schutting rond de tuin maak je jouw tuin tot een intieme en gezellige plek, waar je in alle rust helemaal jezelf kunt zijn. Schaf naast een schutting bijvoorbeeld een mobiel zwembad aan en de tuin is een persoonlijke relaxplek zonder weerga!

3. Aandacht voor planten en andere begroeiing

Het voorjaar is de ideale tijd om bloemen en planten in de tuin te zetten. Zorg er verder voor dat het onkruid gewied is, zodat de planten en bloemen (straks) voldoende zonlicht krijgen om goed te kunnen groeien. Heb je een heg of struiken? Knip deze dan netjes bij. Haal ook dode takken en blaadjes weg. Zo maak je van jouw tuin een prachtig, groen paradijs. Een plek waar je je in een oase waant van flora en fauna en kunt genieten van prachtige planten, bloemen, vlinders en veel groen!

4. Het terras schoonmaken

Heb je een tuinterras? Maak deze dan grondig schoon, zodat het terras er weer fris en hygiënisch bij ligt. Daarnaast is het ook aan te raden om, al je en barbecue hebt, deze schoon te maken en op te poetsen. Zodra de zon doorbreekt, kun je dan lekker barbecueën in de tuin!

Over de auteur