Wanneer je je verdiept in het opzetten van een mooie, moderne tuin kan je met onderstaande planten al heel wat sfeer maken. Welke plant kies jij?

Vrouwenmantel

Deze plant is populair vanwege de unieke, felgroene/gele kleur. Het wordt vaak als bodembedekker en borderplant gebruikt. Deze plant hoeft daarbij maar 1x per jaar te onderhouden worden, dus ideaal in het rijtje van vaste planten. Wanneer je genoeg bodembedekkers gebruikt, maakt onkruid minder kans om te groeien. Houd dus de lege ruimtes in de gaten.

Fargesia

Als we verder gaan kijken naar de mogelijkheden van vaste planten, dan komen we uit bij bamboe. Bamboe heb je in vele soorten en maten. De Fargesia is een bamboeplant die niet woekert, hierdoor heeft het net als de vrouwenmantel slechts 1x per jaar onderhoud nodig. Deze plant geeft een tropische sfeer aan je tuin.

Olijfwilg

Grotere planten hebben minder onderhoud nodig en zijn daarom erg geschikt voor een onderhoudsvrije tuin. Een goed voorbeeld is de olijfwilg. Deze kan tegen grote temperatuurverschillen en onstuimig weer.

Hagen

Je kunt hagen toevoegen in het beeld van je tuin. Wanneer je kiest voor bijvoorbeeld de Taxus, heb je een traag groeiende plant, wat natuurlijk ideaal is voor jouw tuin.

Geen overdaad

Maak geen lijst met planten waar je een enorme diversiteit aan hebt toegevoegd. Je moet wel het overzicht houden over het onderhoud, het snoeiwerk en bemesting. Anders ben je juist drukker met de tuin dan dat de bedoeling is.

Bestrating

Wanneer je een mooie selectie vaste planten hebt gekozen die mooi op elkaar zijn afgestemd, wordt het tijd om ook te kijken in welke bestrating deze passen. Dit is een essentieel onderdeel voor een tuin die je zelden wilt onderhouden. Het juiste materiaal met goede plaatsing zorgt voor minimale aangroei van onkruid, galgen noem het maar op. Zo hoef je dus niet om de enkele maanden al te schrobben. Je kunt bij tuincentrum.nl al veel inspiratie opdoen over het inrichten van je tuin.             

Over de auteur