Maak de tuin helemaal zomerklaar

Het tuinseizoen 2019 is weer aangebroken. Het wordt lekker weer en dat betekent natuurlijk dat je veel in de tuin kunt zitten. Maar natuurlijk wil je dan wel een tuin hebben die helemaal zomerklaar is en een trendy, eigentijdse uitstraling heeft. Omat je de komende maanden veel tijd in de tuin doorbrengt, is het van belang de tuin op tijd aan te pakken. Maar hoe doe je dat en wat zijn eigenlijk de grootste trends op tuingebied dit jaar?

1. Houtwerk in de tuin
Een van de grootste insteken van 2019 is een tuin met veel houtwerk erin. Ga je voor een groene en natuurlijke tuin, dan is hout – voordelig te koop bij Dehoutgroothandel.nl – een zeer geschikt decoratiemiddel. Denk bijvoorbeeld aan een mooie houten loungeset. Of zet zelf een fraaie houten schutting in elkaar als erfafscheiding. De schutting gebruik je natuurlijk om plantenbakken of hangmanden met bloemen aan te plaatsen, zodat jouw tuin nog groener en levendiger wordt. En zo zijn er tal van opties om houtwerk te integreren in het tuinbeeld, zoals een houten tuinbank, een houten vlonder of houten decoraties die je aan een tuinmuur hangt. Wat ook een prachtig effect geeft en helemaal in is, is het neerzetten van een mooie houten prieel met klimopplanten.

2. Zorg voor een warme en gezellige uitstraling
Hout draagt bij aan een tuin met een warme uitstraling, maar om dit te bereiken kun je uiteraard nog meer doen. Zo is de kleurkeuze van belang om warmte en gezelligheid te creëren. Kleuren als okergeel, oranje, roze, paars, rood en/of groen maken de tuin al een stuk gezelliger. Kies bijvoorbeeld voor een tuintafelkleed, kussens en planten in dit soort kleuren en je zult zien dat de tuinsfeer direct aanzienlijk verbetert.

3. Een trendy tuin is een comfortabele tuin
Een tuin kan wel mooi zijn en er gezellig en warm uitzien, maar ook comfort is natuurlijk van groot belang. In een tuin wil je relaxed kunnen zitten om een mooi boek te lezen of een gezellig gesprek te voeren. Schaf daarom voor jezelf een lekker zittende loungeset aan, een comfortabele rotanstoel of een luxueuze barbecue-set. Natuurlijk mag een fraaie parasol niet ontbreken, zodat je ook lekker in de achtertuin kunt relaxen. Ten slotte kun je denken aan het comfort van een tuinhuisje, een opblaasbaar zwembad of een mini-jacuzzi. Met dit soort attributen en extra’s maak je van jouw tuin een klein paradijs!

Over de auteur