Soms gebeurt het wel eens dat we vlekken in onze kleding maken. Helaas zijn niet alle vlekken even gemakkelijk te verwijderen. Zeker met kleine kinderen kan het wel eens voorkomen dat je groene grasvlekken in kleding krijgt. Maar geen zorgen: met onderstaande tips kan je makkelijk grasvlekken uit kleding verwijderen. Je hebt vast wel één van deze middelen in huis dus je hoeft er niet de deur voor uit. Wel zo handig!

1. Grasvlekken uit kleding verwijderen met afwasmiddel

Hoe kan je een grasvlek verwijderen? Je verwacht het misschien niet, maar met afwasmiddel is de grasvlek zo verdwenen. Was het kledingstuk met water en afwasmiddel, en wrijf voorzichtig totdat de vlek een stuk minder is geworden. Als je geluk hebt is de vlek misschien helemaal weg. Daarna kan je het kledingstuk op je normale wasprogramma wassen in de wasmachine.

2. Grasvlekken verwijderen uit kleding met pure alcohol

Pure alcohol is een wondermiddel als het gaat om grasvlekken verwijderen. Doe een beetje alcohol op een doekje en dep het op het kledingstuk. Let er bij deze tip op dat je niet gaat wrijven want dit zorgt er juist voor dat de vlek erger wordt en je ze nog moeilijk kunt verwijderen. Wanneer de alcohol is ingetrokken, kan je het kledingstuk in de wasmachine stoppen. Voeg eventueel een schepje zuurstofbleekmiddel bij het standaard wasmiddel om de waskracht te versterken. En voilà, de grasvlek is weg!

3. Grasvlek verwijderen met groene zeep

Deze truc werkt eigenlijk hetzelfde als met het afwasmiddel. Wrijf met de groene zeep op de vlek en laat dit even inwerken. Na een tijdje zal je zien dat de vlek al een stuk minder is geworden. Daarna kan je het kledingstuk ook weer in de wasmachine stoppen en op het standaard wasprogramma wassen. Doe dit wel op minimaal veertig graden om de vlek helemaal weg te krijgen.

Tip: met de overige groene zeep kan je jouw tuintegels schoonmaken. Zo is dat klusje ook alweer gedaan!

4. Reageer zo snel mogelijk

De beste tip om een grasvlek te verwijderen is dat je zo snel mogelijk actie moet ondernemen. Wacht er niet nog een paar uur mee als je de vlek al hebt gespot. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het zal zijn om oude grasvlekken te verwijderen. Wanneer je de vlek direct aanpakt, is het nog niet volledig in de stof getrokken en kan jij nog lang genieten van je favoriete shirt of broek!

Over de auteur