Verleng de tijd die je buiten doorbrengt door een warmtebron toe te voegen aan jouw terras of achtertuin. Dit zorgt zorgt niet alleen voor een broodnodige temperatuurstijging, maar ze helpen ook om een ​​fijne plek te creëren, je terras te upgraden en te dienen als een plek om samen te komen, te entertainen, te ontspannen en te genieten van de tijd buitenshuis. Daarnaast zijn we alweer over de helft van de winter heen en dus kun je bijvoorbeeld bij online winkel CVkoopjes, nu al de beste deals krijgen op je terrasverwarming!

Wanneer je een vuurplaats of een warmtelamp voor buiten overweegt, weet dan dat deze drastisch in prijs kunnen variëren: op maat ontworpen haarden met uitgebreide functies en materialen kunnen duur zijn, maar je kunt ook een eenvoudige vuurplaats of tuinhaard vinden. Bepaal dus wat je er aan uit wil geven!

De ‘brandstofkeuze’ kan ook van invloed zijn op hoeveel de buitenverwarming je kost. Kijk online of er eventuele verordeningen zijn waarmee je rekening moet houden, zoals houtverbranding wetten en normen. Over het algemeen zijn de meest milieuvriendelijke keuzes echter butaan of gas.

Vuurkorven

Vanwege hun draagbare aard, lage kosten en gebruiksgemak zijn vuurkorven het meest populaire type buitenverwarming geworden. Ze kunnen zowel op hout als op gas worden gebruikt en zijn traditioneel ontworpen om laag bij de grond te worden geplaatst, waardoor ze een ideaal punt zijn om rond te zitten. Verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en materialen, zijn ze ook gemakkelijk te combineren met bijna elk ontwerp en een geweldige manier om een ​​vleugje stijl aan de tuin toe te voegen.

Open haard op maat

Een open haard is niet alleen een opvallend middelpunt voor een achtertuin of terras, maar het creëert ook een gevoel van duurzaamheid. Door een zitje en een salontafel rond je open haard toe te voegen, tover je een vergeten achtertuin om tot een echte buitenwoonkamer. Of je er nu voor kiest om een ​​haard op maat te laten bouwen, er een doe-het-zelf project van te maken of een prefab-haard te kopen, tijd en onderzoek zullen je de beste optie voor jou opleveren.

Materialen voor buitenhaarden kunnen variëren van baksteen en steen tot beton of metaal, en je kunt ervoor kiezen om het met gas of hout te stoken. Denk bij het overwegen van de locatie van de open haard aan laaghangende bomen en struiken, gebouwen in de buurt en of de wind rook zal blazen in de tuin van de buren… of in het interieur van je eigen huis.

Over de auteur