Ze zijn ontzettend gezond, smaken lekker en zijn ook nog is lekker makkelijk als vrucht zijnde. Heerlijke noten. Je haalt ze vast en zeker wel is in de winkel. Maar eigenlijk hoeft dat helemaal niet. Met een kleine tuin kan je zelf ook al een notenboom hebben. Nu denk je misschien: “Die bomen worden toch 10 meter plus?” Sommige wel, maar sommige ook niet. In dit artikel kom je te weten of ook jij wellicht een notenboom in je tuin kan hebben. 

De standaard walnotenboom

Laten we bij de standaard beginnen, de echte walnotenboom. Als je iemand in de buurt hebt met een walnotenboom, dan weet je dat deze bomen ontzettend groot kunnen worden. Één voordeel aan een grote walnotenboom is dat ze intens veel walnoten produceren. Daar kan je de hele buurt mee te eten geven. Maar om zo een walnotenboom netjes te houden kan wel een karwei zijn en je moet er natuurlijk de ruimte voor hebben. Voor de mensen met een grote tuin is dit wel echt een aanrader. Je moet overigens ook geduld hebben, want indien je een jonge walnotenboom koopt, dan komen de eerste nootjes pas na 10 jaar. Dit is de reden waarom we veel mensen de “meerstammige walnotenboom” aanraden. Deze is breder, maar wordt niet hoger dan 4 meter. Mega praktisch.

De Japanse notenboom

Wil je vooral een notenboom die kleur heeft, straalt en accessoires heeft aan zijn takken?   Dan is de Japanse notenboom meer jouw tak van sport. Deze boom heeft prachtige goudgele herfstkleuren in de herfst en bloeit op met accessoires aan zijn takken in het voorjaar. Voordeel, deze boom wordt ook minder groot en is ook klein te houden op 4/5 meter. Ze kunnen eventueel ook groter worden wanneer je dat toestaat. Maar met snoeien is ze goed bij te houden. Deze notenboom krijgt ook vruchten die er eetbaar uit zien, maar dat zijn ze niet!

De Japanse notenboom op stam

Heb je een kleinere tuin, maar wil je wel graag een notenboom? Dan is de Japanse notenboom op stam echt perfect. Deze kan je kopen vanaf 150 centimeter en deze is makkelijk klein te houden op 2,2 meter. Dit is dus misschien zelfs wel haalbaar op een balkon! Want ook daar kunnen ze in een pot prima groeien. Het leukste is om deze notenboom wel in een tuin te plaatsen, want ze passen mooi tussen andere soorten boompjes en plantjes. Eetbare vruchten krijgt deze boom dus ook niet, maar wel een prachtige gele herfstkleur 

Over de auteur