Je bent van plan om deze zomer je vakantie in je tuin door te brengen? Of je wil gewoon zoveel mogelijk uurtjes ’s avonds en in het weekend van je tuin kunnen genieten? Een mooie houten hoek loungeset mag dan zeker niet ontbreken. Je houten hoek loungeset wordt een plek waar je niet meer uit weg te slaan bent. Welke houten tuinset kies jij en hoe richt je deze houten hoek loungeset op een stijlvolle manier in? Wij hebben voor jou een top 10 samengesteld, en we voegden er nog eentje bij gewoon omdat die zo mooi is.

1) Hout en gezelligheid: Apple Bee Pebble Beach

Een mooie houten loungeset voor in de tuin hoeft niet saai te zijn. Dat bewijst deze Apple Bee Pebble Beach hoek loungeset. De combinatie tussen hout en aluminium en tussen de kleuren wit, naturel hout en de frisse kleuren van de kussens zijn gewoon klasse!


Apple Bee Pebble Beach hoek loungeset 5-delig

2) Houten design loungeset : Apple Bee XXL Factor

Als je deze mooie houten hoek loungeset bekijkt, waan je je net in een stoere woonkamer. Het zijn zeer comfortabele zetels met een robuust kantje. Het hout vormt een mooi contrast met het stoere grijs van de kussens.

Apple Bee XXL-Factor hoek loungeset 6-delig

3) Breng de natuur in je tuin: Apple Bee Long Island

Het hout van deze stevige houten hoek loungeset springt onmiddellijk in het oog. Het maakt deze houten tuinset stoer. Anderzijds creëer je met deze houten design loungeset een intieme sfeer in je tuin.

Apple Bee Long Island hoek loungeset 5-delig

4) Speels en toch stoere houten tuinset: ROUGH-C

Het bijzondere design van deze houten hoek loungeset heeft een speelse toets. Het teak hout van deze stevige houten hoek loungeset heeft een licht verweerde look. Dit versterkt de indruk dat deze houten tuinset gewoon met jouw tuin vergroeid is.

ROUGH-C hoek loungeset 4-delig

5) Houten hoek loungeset met strakke lijnen: Barbados

Dit houten design meubel is eenvoudig en heeft een eigen karakter. Het stoere aluminium frame gaat perfect bij de planken van het acacia hardhout. De aangehechte tafeltjes bieden extra comfort als je in deze houten design loungeset zit te genieten.

Barbados hoek loungeset 3-delig aluminium antraciet

6) Stevige houten hoek loungeset : ROUGH Batang/Cosi

Het teak hout van deze houten tuinset heeft een ruwe uitstraling. Maar door zijn eenvoud en mooie vormgeving brengt deze houten design loungeset pure gezelligheid in je tuin. De kussens zitten heerlijk en de ergonomische vorm van de rugleuningen garanderen vele uren relaxeren.

ROUGH Batang/Cosi 100cm hoek loungeset 4-delig

7) Mooi in al zijn eenvoud: Suns Isla

Dit houten designmeubel is een voorbeeld van ‘less is more’. Aan dit houten design tuinmeubel zit er niets wat er niet hoeft te zitten. Het is eenvoudig opgebouwd uit een plateau van teak hout en lekker comfortabele kussens. Dit is hét ideale houten design tuinmeubel voor wie van eenvoud houdt.

SUNS Isla hoek loungeset 4-delig links

8) Rechttoe rechtaan houten tuinset: ROUGH-B

Deze stevige houten hoek loungeset straalt pure schoonheid uit. De vierkante lijnen zijn stoer en stijlvol. De individuele rugsteunen geven aan dit houten design tuinmeubel een eigentijdse uitstraling.

ROUGH-B hoek loungeset 8-delig

9) Houten hoek loungeset met rustgevende uitstraling: Lifestyle Atlantic

Deze houten hoek loungeset voor buiten is uitgevoerd in discrete tinten. Het geheel heeft een rustgevend effect en daarom is het ideaal om gewoon languit te luieren. De stoere poten en het teak hout geven deze houten tuinset een stoere uitstraling. Extra dikke kussens verhogen je comfort.

Lifestyle Atlantic hoek loungeset 5-delig

10) Ga voor exclusief: Lifestyle Pure Island

Deze houten loungeset voor in de tuin heeft een bijzonder design. De rugleuningen zijn op een unieke manier uitgewerkt. Dit is een houten hoek loungeset voor buiten dat je niet zomaar in een hoekje zet. Het mag best gezien worden.

Lifestyle Pure Island hoek loungeset 3-delig

11) Een stevige houten hoek loungeset : Harby

Voor deze mooie houten hoek loungeset is acacia hardhout gekozen. Er wordt gebruik gemaakt van dik hout. Dit geeft tegelijkertijd een stoere en een warme uitstraling aan deze houten tuinset.

houten hoek loungeset voor buiten
Harby hoek loungeset 5-delig teaklook

Spelen met volumes

Bijna elke houten hoek loungeset voor buiten bestaat uit modulaire elementen. Dit wil zeggen dat je je tuinset precies kunt opstellen zoals jij dat wilt. Combineer eenpersoons- en tweepersoons-zitbanken met hoekbanken en lockers. Kies een bijpassend tafeltje en je krijgt een heus salon. In principe kun je je houten loungeset voor in de tuin uitbreiden zo veel je wilt. Je kunt het aanpassen aan de grootte van je gezin en je kunt extra zitplaatsen voorzien voor als je bezoek krijgt. Het prettige aan deze eigen opstelling is dat je ook voor kleinere tuinen en zelfs voor je balkon een mooie houten tuinset kunt kiezen.

Hout is makkelijk in onderhoud

De huidige tuinsets in hout zijn zeer onderhoudsvriendelijk. In principe mag je het in de winter gewoon buiten laten staan. Je hoeft het hout enkel wat schoon te maken en het is weer klaar voor de zomer. Teak kan na een tijd grijs worden als het niet behandeld wordt. Als je toch wilt dat het zijn oorspronkelijke kleur behoudt, geef je het regelmatig een behandeling met een speciaal product voor teak. Acacia hout heeft een vrij open structuur en vraagt een regelmatige behandeling. Meer hoef je niet te doen. De aluminium elementen van je tuinset hoef je gewoon eventjes af te wassen. Veel van de kussens zijn afritsbaar en kunnen gewassen worden. Je tuinset is met andere woorden heel makkelijk proper te houden.

Creëer sfeer met je houten loungeset voor in de tuin

Hout brengt een gezellige sfeer in je tuin. Maar je kunt nog meer sfeer creëren met bijvoorbeeld bijpassende sierkussens, sfeervolle verlichting en plantenbakken. De inrichting van je tuin is een zeer persoonlijke aangelegenheid. Hou je van BBQ, buiten koken, gewoon luieren met de kinderen of feestjes geven voor je vrienden? Als je ook op frissere momenten van je tuin wilt genieten, kun je kiezen voor een vuurtafel of een buitenkachel. Het kan allemaal in en rond je mooie houten hoek loungeset. Eens je bent geïnstalleerd, rest jou enkel nog zalig te genieten van je tuin.

Over de auteur