Een grote hoeveelheid keuzemogelijkheden

Wanneer je een zonnescherm wilt kopen en je oriënteert op alle mogelijkheden, sta je verbaasd over de grote hoeveelheid keuzemogelijkheden. Maar hoe bepaal je nu welk soort zonnescherm voor jou geschikt is? De onderstaande vijf tips helpen je om een keuze te maken uit het grote aanbod aan zonneschermen en jouw zonnescherm op maat aan te schaffen.

1. Kies de juiste maat

Voordat je overgaat tot de aankoop van een zonnescherm, is het belangrijk om zeker te weten dat jouw favoriete zonnescherm op maat verkrijgbaar is. Kijk dus bij de selectie goed – zeker als je een grote, brede woning hebt – of jouw favoriete scherm in de goede afmetingen beschikbaar is. Een zonnescherm op maat kopen of laten maken moet natuurlijk wel mogelijk zijn, anders houdt het meteen op.

2. Bepaal jouw budget

Bedenk van tevoren hoeveel geld je wilt besteden aan een nieuw zonnescherm. Zonweringen kunnen sterk in prijs verschillen, dus houdt goed voor ogen wat jou bestedingslimiet is. De goedkoopste soorten zonneschermen zijn eenvoudige uitklapschermen. Heb je meer te besteden, dan kun je gaan voor duurdere screens en knikarmschermen en zonneschermen met elektrische bediening.

3. Hoeveel schaduw wil je?

Belangrijk is om voor jezelf helder te hebben hoeveel schaduw je in huis en/of op het terras wilt hebben. Wanneer je een groot terras hebt, is het verstandig om een lang zonnescherm met een groot oppervlakte te kopen. Kijk tevens goed naar de invalshoek van de zon, met name in de zomermaanden. De hellende stand van het zonnescherm is belangrijk om zo optimaal het zonlicht te kunnen tegenhouden. Het is aan te raden om je hierover te laten adviseren door een gespecialiseerd bedrijf met kennis van zaken.

4. Kies de juiste kleur

Een zonnescherm is één ding, de kleur van het scherm is een ander aandachtspunt. Zo wordt een lichtkleurig scherm minder warm, maar laat een wit scherm wel veel meer zonlicht door. Een donker scherm verduisterd beter, maar een nadeel is dat de scherm stof zelf erg heet kan worden. De keuze van de kleur is verder een kwestie van smaak en woonstijl. Natuurlijk ga je voor een scherm waarvan de kleur niet vloekt met de woning en de kleursferen in de tuin.

5. Bestendigheid tegen wind en storm

Ten slotte is het ook van belang om na te denken over de windbestendigheid van jouw zonneschermen. Vooral als je langs de kust woont of op een open terrein zonder bomen, is dit een belangrijke punt van aandacht. Laat je ook hierover goed adviseren door een expert!     

Over de auteur