Wat is een vuurtafel?

Een loungeset met vuurtafel zien we steeds vaker verschijnen in Nederlandse tuinen. Maar wat is een loungeset met vuurtafel precies? Onder een vuurtafel wordt een tafelhaard verstaan. Dit is een tafel waarin vuur gestookt kan worden, zodat je een comfortabele terrasverwarmer hebt en ook op wat koudere dagen gewoon lekker kunt genieten van je loungebank met vuurtafel. Vuurtafels, ook wel bekend als tafelhaarden of tafelbranders, zorgt voor een ultiem tuingenot door de aangename temperatuur die je op het terras kunt creëren. Een vuurtafel bestaat uit drie onderdelen: een vuurbrander, een controlepaneel om de haard te bedienen en een ombouw: het omhulsel. De ombouw is vaak een houten tafeloppervlakte die zich rond de brander bevindt. Een loungebank voor in de tuin met vuurtafel heeft flink wat voordelen. 

loungebank met vuurtafel
Klik op bovenstaande afbeelding voor meer informatie

De voordelen van een loungeset met vuurtafel in je tuin

Wat zijn zoal de pluspunten van een loungebank met vuurtafel? Het zijn er in elk geval meer dan je op het eerste gezicht zou denken. De belangrijkste voordelen van een hoek loungeset met vuurtafel zijn: 

  • Wie een loungeset met vuurtafel aanschaft, kan het hele jaar door in de tuin zitten op zijn of haar terras. Zeker als je in de tuin ook een terrasoverkapping hebt waar je jouw hoek loungeset met vuurtafel onder kunt zetten. Als het buiten koud is, is dat geen probleem: je zet de vuurtafel aan en kunt onder heerlijk warme omstandigheden lekker genieten van jouw tuin en terras. 
  • Een loungebank met vuurtafel is een veilige keuze. Vuurtafels staan bekend om de veilige manier waarmee je – via gas – het terras kunt verwarmen. De tafel staan stabieler dan vuurkorven en kunnen dus niet omvallen als het hard waait. Verder zijn vuurtafels altijd grondig gekeurd op veiligheid. 
  • Jouw terras krijgt met de plaatsing van een loungebank voor in de tuin met vuurtafel een stijlvolle, warme en luxe uitstraling. Feitelijk maak je met een loungeset met vuurtafel van jouw achtertuin een klein paradijsje, waar het heerlijk toeven is. 
  • Doordat de loungebank met vuurtafel hoofdzakelijk uit sterke houtsoorten zijn vervaardigd, heb je de garantie op een weersbestendig terras. Daarbij is hout een ideale grondstof die de natuurlijke sfeer in de tuin verhoogt en feitelijk in elk type tuin goed uit de verf komt. 
  • De keuzemogelijkheden qua uitvoering en stijl zijn groot als je kiest voor een loungeset met vuurtafel. Zo kun je kiezen uit grote en kleine loungesets, een hoek loungeset met vuurtafel, een enkele loungebank en uit losse loungestoelen die je rond de vuurhaard kunt groeperen om een knusse, warme atmosfeer te creëren. De opties zijn dus ruim en eigenlijk is er altijd wel een perfecte hoek loungeset met vuurtafel te vinden die aan jouw wensen voldoet. 
  • Door een metalen opzetstuk boven de vuurhaard te plaatsen, kun je jouw vuurtafel eenvoudig omtoveren tot een handige barbecue. Zo combineer je het aangename met het nuttige: in een lekkere temperatuur kun je ook nog eens een lekker stukje vlees bakken. 
  • Een loungeset met vuurtafel is tegenwoordig voor een prima prijs-kwaliteitverhouding beschikbaar. Ook voor mensen die een gemiddelde of wat kleinere beurs hebben, zijn er uiteenlopende modellen en varianten vuurtafels te vinden. 
  • Een loungebank voor in de tuin met vuurtafel helpt om energie te besparen. Niet alleen kan binnen de kachel zachter gezet worden als je buiten op het terras van de warmte geniet. Maar ook geeft de vuurtafel het nodige licht, waardoor er minder lampen of minder felle lampen aangezet hoeven te worden. 

hoek loungeset met vuurtafel

Modellen vuurtafels voor op het terras

De variatie op het vlak van tafelbranders met loungeset is vrij groot. Zo kun je kiezen uit diverse modellen als de Lifestyle Pure Island/Seaside-loungeset, een Lifestyle Atlantic/Seaside in vier delen of het model Lifestyle Atlantic/Seaside in vijf delen, om maar enkele voorbeelden te noemen. Dit soort loungebanken met vuurtafel zijn tevens beschikbaar in afwisselende kleuren, zoals antraciet-grijs, old teak greywash of in transparante uitvoeringen. En natuurlijk varieert de grootte naar gelang het aantal personen in het huishouden. Zoek je een grote bank voor zes personen? Geen probleem! Maar ook als je met z’n tweeën of vieren bent zijn er voldoende opties qua loungebank met vuurtafel om uit te kiezen. Kort gezegd: welke eisen je ook stelt, je komt altijd wel een fantastisch mooie loungeset tegen die past bij jouw woonstijl en tuininrichting. Zoek daarom zorgvuldig een geschikte loungeset met vuurtafel uit en vergelijk diverse modellen onderling voordat je jouw definitieve keuze maakt. Want natuurlijk wil je als huiseigenaar een hoek loungeset die precies past in jouw tuin, bij de uitstraling van jouw woning en die voldoende ruimte overlaat om relaxed te kunnen genieten van het buitenleven!

loungebank voor in de tuin met vuurtafel

Over de auteur