Jouw tuinterras komt helemaal tot zijn recht als deze is voorzien van mooie, strakke tegels. In feite is het terras een verlengstuk van je woonkamer. Je kunt in de zomermaanden heerlijk genieten van het buitenleven, en een mooi gelegd tuinterras is dan een toegevoegde waarde.

De meeste tuinen zijn qua afmetingen niet heel groot, het is daarom verstandig om voor een groot formaat tegel te kiezen. Het gevoel van opgesloten te zijn in een kleine tuin is soms heel realistisch, wij houden van ruimte en vrijheid. Door de keuze te maken voor een groot tegelformaat creëer je als het ware een rustig en ruimtelijk beeld. Dit ruimtelijk effect kan je eventueel nog vermeerderen door de tegels diagonaal te leggen.

Uitgebreide mogelijkhedenkeramische tuintegels

Totaaltegel.nl beschikt over een groot assortiment aan keramische terrastegels, elke tegel kan daarom aansluiten bij jouw tuininrichting en eventueel bij jouw tuinmeubilair. De terrastegels zijn er met een betonlook, een houtlook, een hardsteen look of elke natuursteen look die jij je maar kan wensen. Het assortiment aan prints en kleuren bij Keramische tegels van Totaaltegel is zeer groot en levensecht.

Neutrale kleuren worden al gauw gekozen voor keramische tegels, voornamelijk de tinten van lichtgrijs tot zwart. Zij beschikken over een ruime keus in grijstinten met diverse looks en variaties. Mocht jouw tuin al wat donker zijn, door bijvoorbeeld veel omringende bomen, dan is het beter om voor tegels te gaan met een wat lichtere tint. Vuilaanslag is bij lichtere kleuren wel meer zichtbaar dan bij donkere kleuren, dit vraagt iets meer onderhoud.

Is jouw terras zonovergoten en ontbreekt het er nooit aan lichtinval, dan zou een wat donkere tint meer tot z’n recht komen. Let ook op de kleur van de woning, het is wel zo mooi als jouw terraskleur daarbij aansluit.

Moeite met kiezen?

Juist door het grote aanbod en assortiment zou het best wel is lastig kunnen zijn om de juiste tegel voor jouw tuinterras te vinden. Kleuren en prints kunnen veel invloed hebben op de sfeer die een tuin uitstraalt. Kleurkeuzes zijn uiteraard heel persoonlijk op jouw voorkeur afgestemd. Wij willen daarin ook graag een adviserende rol in spelen en onze jaren van ervaring met je delen. Neem daarom gerust een kijkje op Totaaltegel.nl en dan kan je wellicht gelijk al de terrastegel vinden van jouw voorkeur.

Natuursteen tegels of keramische tegels? Natuursteen tegels zijn uiteraard puur natuur en geven de oorspronkelijk steenkleur perfect weer in jouw tuin. Een natuurlijke uitstraling die alleen natuursteen kan geven. De keramische tegel is echter steeds meer aan populariteit aan het winnen. Het zijn ook zeer krasvaste en kleurvaste tegels die weinig vuil en vocht opnemen. Bij regelmatig onderhoud kan deze tegel mooi blijven en wordt deze niet glad door weersinvloeden.

Over de auteur