Voor je bedrijf kan het een goed idee zijn om reclame te maken door middel van relatiegeschenken. Je kunt simpelweg pennen bedrukken, maar je kunt ook relatiegeschenken bedrukken die wat beter op je doelgroep zijn afgestemd. We gaan hier in op de doelgroep met de groene vingers. Wie regelmatig in de tuin aan het werk is en van de natuur houdt, kun je als bedrijf uitstekend in het zonnetje zetten met leuke tuinspulletjes, uiteraard mét je logo erop. Welke spulletjes kun je speciaal in jouw stijl personaliseren, om vervolgens weg te geven? Zomaar als blijk van waardering of bijvoorbeeld met een actie. Dat kan allemaal!

Tuinhandschoenen voor groene vingers

Wie groene vingers heeft, maar ze niet te letterlijk groen wil hebben, zijn tuinhandschoenen een uitkomst. Tuinhandschoenen om te bedrukken zijn meestal leuk ontworpen, maar ook subtiel, zodat er veel ruimte over is voor je logo of een passende boodschap. Vaak kun je ze ook zelf customizen door zelf te kiezen wáár je je logo laat drukken. Midden op de hand, op de pols, het kan vaak allemaal. Tuinhandschoenen zijn een passend relatiegeschenk, helemaal nu het voorjaar voor de deur staat. Bovendien zijn ze voor een brede doelgroep in te zetten. Bijna iedereen die een tuin heeft, kan een geschenk als dit goed gebruiken. Wist je dan ook tuinhandschoenen van relatiegeschenkenwebsites van prima kwaliteit zijn? Ook hierbij is over het gebruik nagedacht. Zo hebben ze bijvoorbeeld graafklauwen. Handig voor bijvoorbeeld moestuintjes, die overigens ook bedrukt verkrijgbaar zijn. Een opvouwbaar potje met een beetje grond en zaadjes voor madeliefjes, basilicum of peterselie is een bijzonder geschenk om te geven!

Groter en creatiever: vogel- en insectenhuisjes

Wat groter uitpakken? Misschien is een vogelhuisje wel een idee. Deze bieden vaak een aanzienlijk drukoppervlak voor je logo. Met een vogelhuisje kun je dus goed opvallen als bedrijf. Vaak zijn vogelhuisjes als relatiegeschenk nog eenvoudig te geven ook, want ze worden meestal als bouwpakketje geleverd. Dat maakt het ook nog eens creatief! Je kunt ze als bouwpakketje bestellen, soms met en soms zonder verf erbij. In sommige gevallen kun je ze namelijk zelf schilderen. Extra creatief en ook voor kinderen leuk. Hiermee maak je over het algemeen de doelgroep wel iets specifieker. Dat laatste geldt ook voor een insectenhotel. Ook die zijn bedrukt verkrijgbaar, maar let wel: niet iedereen houdt van insecten. Sommige mensen vinden ze alleen maar eng en hoeven hier niet zozeer iets voor te hebben. Kijk eens goed naar je doelgroep en zie wat zij écht leuk vinden. Zo zorg je voor het gewenste effect van je relatiegeschenken!

Make it complete!

Wie niet kan kiezen of wat groter wil uitpakken kan ook voor een tuinset gaan. En dan bedoelen we natuurlijk niet een tuinset in de zin van stoelen en tafels voor buiten. Nee, we doelen op complete sets waarmee je in de tuin kunt werken! Je kunt ze in het groot, maar ook in kleinere versies bestellen. Dit kan een mooi geschenk zijn om iemand te bedanken of misschien wel voor een spaar- of winactie. Over bedrukbare tuinsets is ook erg goed nagedacht: wat hebben tuinmannen en –vrouwen écht nodig? In de meeste zit sowieso wel een schepje, harkje en een snoeischaartje verwerkt. En vergis je niet: ook hiermee kun je creatief zijn. Je kan zo’n setje gewoon in een koffertje bestellen, maar ook bijvoorbeeld in een schort. Dat maakt het extra nuttig. En het praktische deel is ontzettend belangrijk. Wist je dat relatiegeschenken die écht gebruikt worden, des te effectiever zijn? Op die manier kun je voor hetzelfde geld véél effectiever reclame maken voor je bedrijf!

Over de auteur