Hoe kan je geld besparen in huis?

Geld besparen willen we allemaal, alleen bij de ene gaat dat iets beter dan bij de andere. Op wat we moeten besparen in huis denken de meesten wel te weten. Zo worden de lampen in kamers waar we niet zijn of even niet zijn, al uitgedaan, maar ook door wat minder shampoo te gebruiken en wat minder tandpasta op de tandenborstel zijn methodes die beginnen in te burgeren. Daar valt immers op te bezuinigen. Feit is nu eenmaal dat we vaak te veel van een product gebruiken. Toch zitten de echte besparing in iets waar je misschien niet zo snel aan denkt. Want zeg eens eerlijk, heb je er wel eens over nagedacht dat juist op het overstappen naar een andere leveranciers veel geld oplevert. Soms wel tot 450 euro per jaar?

Vergelijk en stap over

Er zit sowieso al verschil in de tarieven die de energieleveranciers hanteren, maar als je overstapt levert je dat ook nog eens een welkomstbonus op. Dit is geen bedrag dat direct op je rekening gestort wordt. 
Hoe eenvoudig kan energie vergelijken zijn?
Alles wat je moet doen is even tijd vrij maken om de beste energieleverancier te kiezen die bij jou en jouw situatie past. De prijzen vergelijken en je als nieuwe klant aanmelden.
Je hoeft niet bang te zijn dat je even zonder stroom zit, want de nieuwe leveranciers zegt je oude contract op en laat het nieuwe direct doorlopen.
Je mag er dus vanuit gaan dat een klein avondje vergelijkingswerk je honderden euro’s besparing oplevert in je huis.

Over de auteur