Als je op vakantie gaat in het hoogseizoen betaal je al snel de hoofdprijs. Als het even kan, kiezen mensen er tegenwoordig vaker voor om buiten het hoofdseizoen op vakantie te gaan. Dit betekent ook dat er meer mensen in Nederland te vinden zijn gedurende de zomermaanden. En is dat saai? Helemaal niet! Er is immers genoeg te doen. Ook de mensen die wel op vakantie gaan, zijn vaak nog een groot deel van de zomer in Nederland. En wat is er dan fijner om de zomer met vrienden door te brengen in je eigen tuin. Met onderstaande tips leggen we je uit hoe je je tuin een boost kan geven en zo optimaal kan genieten.

Tip 1: Onderhoud van planten
Met de stijging van het aantal zonuren zullen planten, gras maar ook onkruid sneller groeien. Probeer dit gedurende de zomer dan ook zo goed mogelijk bij te werken door middel van regelmatig maaien en snoeien. Zo blijft de tuin er netjes uitzien, en is het aantrekkelijker om in de tuin te gaan zitten.


Tip 2: Creëer sfeer
Sfeer creëeren kan op heel veel manieren. Denk bijvoorbeeld aan sfeerverlichting op verschillende plekken in de tuin, dit kan met tuinlampen, grondspotjes, maar ook met kleine potjes met kaarsjes erin. Daarnaast is het aantrekkelijk om ook in de tuin eenzelfde kleur terug te laten komen op meerdere plekken. Bijvoorbeeld bloempotten en kussens in dezelfde kleur. Verder zien we ook steeds vaker tuindoeken of tuinschilderijen die opgehangen worden. Hoe je sfeer creëert bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Maar maak het niet te gek. Door het rustig te houden, zal je zelf ook een meer ontspannen gevoel ervaren als je in de tuin zit.

Tip 3: Trek binnen door naar buiten
Ook dit kan op meerdere manieren. Een schuifpui en grote ramen laten veel licht door, hiermee vervaag je de grens van binnen naar buiten. Ook kan je de lijnen van binnen naar buiten door trekken door je terras in dezelfde lijnen van de vloer binnen te volgen. Een derde manier is om, als bijvoorbeeld een grijze vloer hebt binnen, voor je terras ook te kiezen voor een grijze kleur. Zo trek je binnen letterlijk door naar buiten.


Tip 4: Investeer in een goede barbecue
Hierin is een gas barbecue echt een aanrader. Hij is namelijk binnen enkele minuten klaar voor gebruik en je hebt niet meer het houtskool of de briketten waar je je zorgen om hoeft te maken. Een gasfles gaat makkelijk een zomer mee. Verder is zo’n gas barbecue ook heel simpel schoon te maken en is hij dus zo weer klaar voor een volgend gebruik.

Tip 5: Zorg voor beschutting
Helaas zijn de zomers in Nederland niet alleen zonneschijn, maar hebben we ook regelmatig regen. En ook als de zon wel schijnt, vinden we het al snel te warm. Zorg er dus voor dat je in ieder geval een plek creëert waar je beschut zit tegen de zon of regen. Dit kan met een tuinoverkapping, maar het kan ook met een waterdichte parasol.


Tip 6: Update je tuinmeubelen
Koop meubels waar je lekker op kan zitten en die tevens mooi zijn om naar te kijken. Klapstoeltjes zijn leuk maar nodigen niet uit om de hele middag op te zitten. Heb je al wel fijne stoelen, denk er dan eens aan om je tafel te vervangen. De aanschaf van een mooie grote natuurstenen tafel bijvoorbeeld zorgt er niet alleen voor dat je gehele tuinset moderner lijkt, het geeft ook een stijlvolle boost aan de gehele tuin.

Tip 7: Nodig vrienden en familie uit
Het spreekt misschien voor zich, maar als je deze tips hebt opgevolgd wil je daar natuurlijk niet alleen van genieten. Dus nodig vrienden en familie uit, zo hoef je in ieder geval niet alleen te genieten van al het moois in je tuin deze zomer!

Over de auteur