Voor mensen die een tuin hebben, kan het soms moeilijk zijn tuin inspiratie op te doen en je tuin eens net wat anders in te richten dan de buren. Daarom hier enkele tuin voorbeelden, waardoor je tuin inspiratie weer helemaal boven komt drijven:

Japanse koi tuin

Een van de schitterende inspiratie tuinen is de Japanse koi tuin. De naam zegt het al: Japan en koi vissen zijn het thema van deze tuin. De basis van deze tuin bestaan uit een mooie grote vijver, met daarin rondzwemmende koi vissen. Belangrijk bij de aanleg van een dergelijke vijver is, dat je een goede filterinstallatie aanschaft. Koi kunnen zich alleen bij een juiste afstemming tussen vijver en filterinstallatie goed ontwikkelen. De koi heeft ook ruimte nodig, dus de vijver moet groot zijn. Je kan er ook nog voor kiezen om een waterval aan te leggen die in de vijver uitkomt. Daarnaast moet er rondom de tuin begroeiing zijn met Japanse bomen en struiken, zoals buxus, taxus en Japanse esdoorns. Dit geeft de tuin direct een oriëntaalse uitstraling. Om het geheel af te maken plaats je nog enkele Japanse accessoires, zoals Japanse lantaarns, pagodes en uiteraard kan een boog-bruggetje niet ontbreken.

natuursteen tuin

Natuursteen tuin

Wil je een bijzondere tuin die toch makkelijk is in onderhoud? Dan is de natuursteen tuin één van de tuin voorbeelden. Het begint al met het terras. Bijvoorbeeld een terras van marmeren natuurstenen. Als je de tuin ook nog in hoogtes bouwt, kan je dat marmer terug laten komen in de zijwanden van een trapje. De trap zelf kan je bekleden met leisteen. De rest van de tuin werk je dan af met graniet. Zo heb je een tuin vol met natuursteen. Als bekleding zet je overal natuurstenen potten neer met planten. Extra accessoires zoals een marmeren zuil of natuurstenen open haard maken de natuursteen tuin helemaal af.

Toscaanse tuin

De laatste van de inspiratie tuinen is de Toscaanse tuin. Met deze tuin kom je helemaal in Italiaanse sferen. Kenmerk van deze tuin, zijn de vele urnen, tuinpotten van terracotta en vazen. Laat in de tegels vooral veel rood en oker terugkomen. Voorbeelden van bloemen en planten in de Toscaanse tuin zijn de Taxus, de olijfboom, lavendel en jasmijn, maar ook veel rozen zijn mooi. Beschilder een oude fiets in een leuke kleur en plaats hem tegen een hek met een mandje fleurige bloemen.

Over de auteur