Eén van de belangrijkste factoren bij het creëren van comfort en ontspanning in en rond de woning is verwarming. Vooral in landen als Nederland, waar het klimaat niet altijd is hoe we het zouden willen, is optimale verwarming essentieel om het wonen aangenamer te maken.

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een pelletkachel, en niet zonder reden. De laatste decennia hecht men immers meer belang aan verwarmingsmogelijkheden die naast efficiënt ook milieuvriendelijk zijn. Een pelletkachel,  is daar het perfecte voorbeeld van. Als je ook in de tuin warm wil blijven zonder daarmee het milieu te belasten, dan is een pelletkachel de oplossing. Wat een pelletkachel precies inhoudt en hoe zo’n kachel werkt zijn vragen die een antwoord behoeven!

De voordelen van een pelletkachel in de tuin

Een kachel op pellets biedt enkele interessante voordelen in vergelijking met een houtkachel. Een overzicht:

1. Een pelletkachel is erg eenvoudig te gebruiken en geeft snel warmte af.
2. Een dergelijke kachel maakt gebruik van pellets, of houtstukjes, die na verbranding haast geen as achterlaten.
3. Een pelletkachel is erg milieuvriendelijk omdat pellets één van de meest duurzame soorten brandstof zijn die er bestaan.
4. Pelletkachels zorgen niet enkel voor verwarming; ze komen in verschillende uitvoeringen en stijlen, zodat je de sfeer in de tuin nog een niveau hoger kan tillen.
5. Tenslotte zijn de pellets relatief goedkoop en kan je ze in grote zakken aankopen op webshops zoals Toppellets.nl. Hierdoor kan je ze dus ook gemakkelijk opslaan en gebruiken wanneer nodig.

Een buitenkachel op pellets als sfeervolle verwarming in de tuin

Een pelletkachel is doorgaans gebouwd om binnenshuis te gebruiken maar er zijn tegenwoordig ook heel wat modellen die in de tuin voor verwarming kunnen zorgen. Een dergelijke kachel is gebouwd om extra warmte af te geven zodat je ook op koudere avonden buiten kunt genieten van gezellige warmte. Zo verzekeren bepaalde types tot wel 5 uur onafgebroken verwarming op het terras of in de tuin, zonder dat je pellets moet bijvullen! Daarbij kan je bij een buitenkachel op pellets volledig zelf bepalen hoe breed de vlam is, waardoor je het dus nooit te warm of te koud hebt. De ideale buitenverwarming!

De werking van een buitenkachel op pellets

Een buitenkachel op pellets werkt eigenlijk op dezelfde manier als een gewone pelletkachel. Ten eerste moet je de gewenste hoeveelheid pellets in het reservoir steken, waarna je een aanmaakblokje ontsteekt en dit in de vuurhaard plaatst. Na slechts 15 minuutjes vat deze al goed vlam, waardoor de eerste stralingswarmte geproduceerd wordt.

De toevoer van pellets (en dus de warmte die de kachel afgeeft) kan tijdens het gebruik eenvoudig aangepast worden met behulp van een knop. Op die manier kan je de intensiteit afstemmen op de buitentemperatuur waardoor je dus de perfecte warmte verkrijgt. Daarbij kan je de kachel, eenmaal die is afgekoeld na gebruik, eenvoudig reinigen met een bijgeleverde kwast en reinigingsmiddel. Kortom, de ideale oplossing als je snel, veilig én efficiënt je tuin of terras wil verwarmen op een milieuvriendelijke manier!

Over de auteur