Ben je dat eeuwige oerwoud in je tuin zat? Wil je weer eens wat anders om de tuin een heerlijke relaxplek te maken? Met onderstaande tips kan je al flink wat sfeer creëren.

Laat de stijl van je huis overlopen

Één van de trends van 2018 is je tuin het verlengde te laten zijn van je huiskamer. De achterdeur is dus geen grens meer, maar je laat een natuurlijk stijl doorlopen. Vaak kan je dit ook doen in combinatie met veranda of overdekt gedeelte. Dat is ook natuurlijk praktisch bij slechter weer, je kunt daar gewoon onder schuilen.

Nieuwe tuinmeubels

Je kunt de oude plastic stoeltjes en andere versleten meubelstukken meteen weggooien. Kies iets moderns of juist warm. Hou je van landelijk? Kies dan voor een van de vele stijlvolle loungesets gemaakt van hout of loungesets met een houtachtige look. Deze vind je in diverse tuincentra terug, laat je dus ook inspireren wat de mogelijkheden zijn. Let ook goed op hoe je de meubels moet onderhouden, sommigen hebben namelijk ook een extra behandeling nodig om de zoveel maanden voor optimale bescherming tegen weersomstandigheden. Daarbij kan het ook een goed idee zijn om te kijken naar tuinkussens die bij de sets passen. Niet alleen zitten deze tuinkussens comfortabel, maar voegen net die extra sfeer toe aan het geheel.

Verlichting

De verlichting in je tuin kan je ook goed aanpakken. Kies voor sfeervolle verlichting die je op diverse plaatsen kunt zetten waardoor je planten of andere elementen van de tuin goed opvallen. Zo maak je een avond buiten relaxen nog eens extra gezellig.

Gras of stenen?

Je kunt ervoor kiezen om je tuin vooral te laten bestaan uit steen of toch gras en planten. Een meer natuurlijke look met diverse losse elementen, bijvoorbeeld grote keien, is ook een trend die momenteel in is. Dit kost uiteraard wel meer tijd aan onderhoud dan bij een tuin die modern is ingericht met tegels en losse planten. Bedenk dus wat voor jezelf wat jij zelf mooier vindt en werk je plan hier op uit.

Onderhoud

Laat je nieuwe tuinmeubels niet ongedekt achter in de tuin, zorg dat je het beschermt tegen regen en wind. Ook al hebben deze een beschermende coating, kun je voor een langere levensduur extra bescherming zoals een hoes plaatsen, ook in de winter. Berg ook altijd de tuinkussens op om deze in goede staat te houden.

Over de auteur