Wanneer je wat meer ruimte rond het huis hebt, heb je verschillende opties om hier iets mee te doen. De meeste mensen gaan op zoek naar manieren om ontspannen in de tuin te kunnen zitten. Niet alleen wanneer de zon schijnt, maar ook op regenachtige zomerdagen in Nederland. Een overkapping is een veel gekozen mogelijkheid, net als een tuinhuisje uiteraard. Maar voordat je een keuze maakt, is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar de mogelijkheden rond bijzondere blokhutten. Hiermee kun je namelijk kiezen voor de functionaliteit van een tuinhuis én een overkapping tegelijkertijd!

Praktische ruimte in de tuin

De zomermaanden zijn uiteraard een genot, zeker wanneer het ook nog eens heerlijk weer is tijdens de vakantie in de achtertuin. Op dat moment merk je echter al snel dat je behoefte hebt aan praktische ruimte in de tuin. Een grasmat en vijver zijn uiteraard prachtig, net als stijlvolle sfeerverlichting, maar het biedt geen praktische plek om te ontspannen. Een schuurtje of tuinhuis kan een sterke optie zijn, maar door te kijken naar de ruimte die de blokhutten kunnen bieden, wordt echt praktische ruimte gecreëerd. Bijvoorbeeld door een blokhut te combineren met een overkapping die zowel naar links of rechts uitgebouwd kan worden. Het is dé manier om een overdekt terras te kunnen maken in de tuin waar altijd gezeten kan worden. Tegelijkertijd biedt het veel opslagruimte, eventueel zelfs afsluitbaar voor de waardevollere bezittingen die goed opgeborgen moeten worden achter slot en grendel.

Breid zelf de mogelijkheden uit

Dat een blokhut helemaal niet duur hoeft te zijn, dat bewijst de blokhuttenoutlet. Dat is handig, want op die manier houd je zelf geld over om de blokhut aan te passen naar je eigen wensen. Zo kun je er sfeerverlichting in aanleggen, kun je er planten tegenaan laten groeien of kun je een rookkanaal overwegen zodat je ook onder de overkapping een vuurtje kunt stoken of een barbecue kunt plaatsen. Een bijzondere blokhut in de tuin maakt de zomerse dagen en avonden een stuk leuker. Ga je echter zelf aan de slag met het uitbouwen van de mogelijkheden (zoals het aanleggen van terrasverwarming in de overkapping), dan is een blokhut niet alleen een heerlijke aanwinst in de zomer. Ook in de winter kun je prima buiten zitten.

Kun je een blokhut zelf opbouwen?

Ook wanneer je zelf niet zo handig bent, kun je de blokhutten van blokhuttenoutlet gewoon zelf opbouwen. Zij worden namelijk geleverd inclusief een complete handleiding, zodat je binnen de kortste keren al onder de overkapping kunt zitten. Uiteraard is het wel handig om wat extra handen beschikbaar te hebben wanneer de blokhut opgezet kan worden in verband met de hoogte en lengte van de materialen.

Over de auteur