Nu is het nog niet warm buiten, maar hier komt vanzelf verandering in. Als het voorjaar eenmaal is begonnen, krijgen veel mensen weer zin om lekker naar buiten te gaan. Je kunt weer heerlijk tijd doorbrengen in je tuin, maar wat als de inrichting van je tuin niet meer aan je eisen voldoet? Dan is het tijd om de tuininrichting te veranderen. In dit artikel lees je welke drie tuininrichting trends je door kunt voeren in je buitenruimte als je een op en top trendy tuin wil creëren dit voorjaar.

Trend 1: een ruimte voor ontspanning

Enkele jaren geleden waren onze tuinen vooral erg groen. We deden ons best om er zo veel mogelijk bomen, planten en bloemen in te zetten en zo een stukje natuur naar onze woonomgeving te halen. Je tuin mag in 2017 nog steeds groen zijn, maar we hebben ook ruimte nodig voor ontspanning. Dit betekent dat je een deel van je tuin reserveert voor een mooie loungeset met parasol, een barbecue en misschien een ligstoel met parasol om lekker in de zon te zitten. Heb je meer ruimte in de tuin, dan pak je uit met een groot terras, een loungeset en misschien zelfs terrasverwarming of een open haard voor buiten.

Ben jij op zoek naar mooie en betaalbare meubelstukken voor in je tuin? Klik hier voor een groot aanbod tuinmeubelen met een aantrekkelijke prijs.

Trend 2: een moestuintje in de achtertuin

Veel mensen vinden het belangrijk om gezond te eten, maar de gezonde voedingsmiddelen in de supermarkt zijn vaak vrij prijzig. Om gezond te kunnen eten en de kosten van de boodschappen toch laag te houden, kun je er ook voor kiezen om zelf wat groente- en fruitsoorten te planten. Reserveer een gedeelte van je tuin voor je eigen moestuintje en je hebt alle ruimte om je favoriete groente en fruit te planten. Zeker als je het leuk vindt om te tuinieren, is het aanleggen van een moestuintje een must voor jouw nieuwe tuin.

Heb je besloten een moestuintje in je achtertuin aan te leggen, dan moet je dit wel op het juiste moment doen. Je kunt je moestuin al in de winter aanleggen, maar het is leuker om dit in het voorjaar te doen. Zeker als de dagen wat langer worden en het langzaam lekker warm wordt, is het leuk om in je moestuin bezig te zijn. Daar komt nog bij dat jouw groente en fruit hard groeien in het voorjaar, wat het bijhouden van jouw moestuintje in deze periode nog leuker maakt.

Trend 3: een rustgevende vijver

Kom jij optimaal tot rust bij het geluid van kabbelend water? Laat dan een vijver aanleggen in de tuin. Veel mensen denken dat een vijver altijd groot moet zijn, maar dit is helemaal niet het geval. Een vijver kan ook klein zijn, als de vijver maar goed en mooi wordt aangelegd met verschillende mooie planten om de vijver heen. Verwerk een klein watervalletje of fonteintje in de vijver en je hoort altijd het rustgevende geluid van kabbelend water in je tuin. Ook leuk: in de lente komen veel vogeltjes naar je vijver om zich in het water te wassen. Een leuk schouwspel!

vijver in tuin

Over de auteur