Wie niet houdt van standaard en van plan is een schutting te plaatsen, die zou eens aan een wilgenschutting moeten denken. Een wilgenschutting heeft een unieke en voortdurend natuurlijke uitstraling en wordt ondertussen door heel veel mensen gezien als dé perfecte natuurlijke en unieke schutting. Daarnaast is een wilgenschutting bepaald niet duur. Al duizenden jaren worden wilgentakken gebuikt om dieren, tuinen en boomgaarden af te schermen. De gebruikte takken blijken al die jaren ideaal vanwege de flexibiliteit en de kracht van de takken waarmee dus een sterke afscheiding gecreëerd kan worden. Anno 2018 worden overigens vaak gekweekte en milieuvriendelijke takken gebruikt voor deze soort schutting. Op die manier hoeven niet te veel bomen gekapt te worden.

Duurzaamheid

Met name de factor duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de keuze voor het plaatsen van een wilgenschutting. Normaliter gaan de schuttingen van plankenhout na verloop van tijd- vaak te snel- verkleuren en komen er vlekken op de planken. De schutting verliest dan snel de uitstraling. Hoe anders is dat met een wilgenschutting, die telkens de natuurlijke uitstraling behoudt. De kleuren van een wilgenschutting veranderen wel maar houden wel de geliefde aardse tinten herfstgroen en donkerrood.

Lijnzaadolie

Een goede schutting van wilgentakken kan zeker tussen de acht en tien jaar mee. Om de wilgenschutting een handje te helpen kan lijnzaadolie gebruikt worden om de schutting zo lang mogelijk (of beter: nóg langer) mooi en goed te houden. Behalve deze olie is het een prima optie om de wilgenschutting met klimplanten te laten begroeien. Mooi is dat de natuurlijke tuinschermen in de vorm van wilgenschuttingen ook prima solitair te plaatsen zijn. Plaatsing tegen een hekwerk, gaaspaneel of een muur is niet beslist noodzakelijk. De natuurlijke matten met wilgentakken zijn overigens op simpele wijze tussen palen te bevestigen.

Amper onderhoud

De wilgenschutting kan – soms binnen een dag- bij mensen thuis gevlochten worden. Vanwege de hoge mate van flexibiliteit van het materiaal kan de schutting zo hoog worden als men wenst en kan ook in elke vorm gemaakt worden. Naast de wilgenschutting zijn meer producten van wilgentakken beschikbaar die de tuin helemaal af maken. Wie bloembakken, containerbakken, bankjes en beschoeiingen combineert met een of meer wilgenschuttingen, die heeft iets heel fraais en natuurlijks in de tuin. En het mooie is; de wilgenschuttingen behoeven amper onderhoud en kennen een langere levensduur dan schuttingen van andere materialen. De schuttingen zijn kwalitatief hoogwaardig en de prijs- kwaliteitsverhouding is zoals al eerder gesteld bijzonder aantrekkelijk, zoals de uitstraling van deze schutting steeds natuurlijk blijft.

Over de auteur