Wellicht heb je net een nieuwe e-bike, of je zit er al een tijdje aan te denken om er één aan te schaffen. Wat dan belangrijk is, is dat je hem veilig kunt stallen. Dit kan in de garage of in een tuinschuurtje, maar als je deze niet hebt is het tijd om hiervoor ruimte te maken. Het bouwen van een een fietsenstalling is een leuke en leerzame uitdaging. En het eindresultaat vormt een mooie toevoeging aan je tuin en helpt je jouw fiets in topconditie te houden.

Bouw je eigen fietsenstallingtuinschuurtje

Als je een fietsenstalling, tuinhuisje of schuurtje gaat bouwen is het belangrijk dat je kijkt naar de stijl van je tuin. Heb je een klassieke Engelse tuin, dan hoort hier geen ultramodern tuinhuisje in andersom natuurlijk net zo. Ga je zelf een fietsenstalling bouwen, houd dan al bij het ontwerpen ervan rekening met de stijl, dit bepaalt namelijk ook het type materiaal dat je gaat gebruiken. Ben je niet zo handig om de stalling helemaal zelf te bouwen, geen paniek, er zijn voldoende kant-en-klare tuinschuurtjes of overkappingen te vinden, in allerlei maten en stijlen.

Naast de look van de fietsenstalling is de plaats waar hij komt te staan ook heel belangrijk. Je wilt na een flinke fietstocht wel makkelijk de fiets kunnen wegzetten en niet nog allerlei obstakels moeten nemen. Goede bereikbaarheid is dus een must. Heb je een grote tuin, plaats de fietsenstalling dan niet helemaal achterin de tuin. En denk ook aan vochtig weer; modderige zandpaden en een zompig gazon. Plaats de stalling aan een deel van de tuin dat bestraat is, of leg met tegels een mooi paadje aan. Keuzes gemaakt? Klaar om aan de slag te gaan.

Zo stal je veilig jouw e-bike

De fietsenstalling bouw je in eerste instantie om je e-bike veilig en droog te stallen. Maar het is ook belangrijk dat hij je tuin opfleurt. Als de fietsenstalling eenmaal staat, kun je hem nog opleuken met een kleurtje of bloemen en planten. Maak hem helemaal naar jou wensen. En zo stal je, voor je het weet, jouw e-bike veilig in de tuin.

Over de auteur