Tijdens een dagje fietsen heb je ze vast wel eens voorbij zien komen of ben je er gestopt: die gezellige picknickplaatsen in de natuur. Een ideale rustplek voor een hapje en drankje. Wist je dat een picknickset ook geweldig staat in je eigen tuin? Lees in deze blog onze tips, want picknicken in eigen tuin, wie wil dat nou niet?

Een picknickset bestaat meestal uit twee banken en een tafel. De meest bekendste set is de houten latten variant met twee vaste banken. Een geweldige set voor dat zonnige plekje achter in de tuin. Het voordeel van banken is dat je met veel mensen kunt plaatsnemen. Dus voor een grote familie is het een ideale oplossing om gezellig met elkaar aan tafel te gaan. Met de knusse setting van een picknickset heb je gegarandeerd een gezellige avond voor de boeg.

Ben je niet zo gek op de standaard picknickset, maar wil je wel het voordeel van banken op je terras? Laat je dan inspireren door een moderne picknickset. Deze bestaat vaak uit een tafel met twee losse banken. Heb je een landelijke tuin of houd je van een natuurlijke uitstraling? Ga dan voor een houten variant. Deze stralen een gezellige warmte uit en geven jou dat klassieke picknickgevoel. Decoratie, plaids en kussens zijn perfect om kleur aan te brengen. Zo maak je je eigen vrolijke picknickset.

Heb jij een modern ingerichte tuin? Ook daar past een picknickset goed thuis. Er zijn namelijk ook aluminium picknicksets. Deze hebben een moderne uitstraling en zijn gemakkelijk te verplaatsen. Ideaal voor een tuinfeest en perfect voor de strakke moderne tuin. Zet een lekker muziekje op en proosten maar.

Waar in de tuin plaats je nu zo’n picknickset? Voor de ultieme picknickervaring zijn zonnestralen geweldig. Zoek in je tuin die plek waar de gehele dag de zon schijnt. Zo geniet je ieder (eet)moment van de dag van het buitenleven. Wist je dat een picknickset ook op een balkon goed zal staan? Dankzij de compacte setting van een picknickset neemt het niet veel ruimte in beslag. Zo kun je op je balkon toch nog met veel mensen gezellig zitten.

Is een picknickset toch niet helemaal jouw ding? Dat kan, er zijn gelukkig nog genoeg andere soorten tuinmeubelen waarmee je je terras een trendy look geeft. Wat dacht je van een hippe hangstoel of een moderne loungeset? Hierin is het echt genieten geblazen in eigen tuin. Plof neer op de zachte loungekussens en laat de zon maar schijnen. Relaxen in de tuin is nog nooit zo fijn geweest.

Over de auteur