Een picknicktafel is een geweldige aanwinst voor elke tuin. Het is niet alleen een praktische keuze, maar ook een stijlvolle en gezellige plek om te genieten van maaltijden en bijeenkomsten in de buitenlucht. In dit artikel zullen we de voordelen van een picknicktafel in de tuin bespreken, en tips geven over het kiezen en impregneren van een picknicktafel.

Voordelen van een picknicktafel in de tuin

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het hebben van een picknicktafel in je tuin. Ten eerste is het een ideale plek om te genieten van een maaltijd in de buitenlucht. Je kunt er gemakkelijk meerdere personen aan kwijt, waardoor het een uitstekende plek is voor familie- en vriendenbijeenkomsten. Daarnaast is het een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de zon, een boek te lezen, of gewoon te genieten van het buitenleven.

Een ander voordeel van een picknicktafel is de duurzaamheid. Een goed gemaakte picknicktafel kan vele jaren meegaan en kan weerbestendig zijn. Dit betekent dat je niet elk seizoen een nieuwe tafel hoeft te kopen en dat het ook minder onderhoud vergt dan andere tuintafels. Bovendien kan een picknicktafel gemakkelijk verplaatst worden naar verschillende delen van de tuin, afhankelijk van het seizoen en het weer.

Picknicktafel kiezen

Als je een picknicktafel voor je tuin wilt aanschaffen, zijn er enkele belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je de grootte van de tafel bepalen, afhankelijk van de grootte van je tuin en het aantal personen dat er meestal aan tafel zit. Er zijn picknicktafels beschikbaar in verschillende maten en vormen, van kleine bistrotafels tot grote rechthoekige tafels.

Ten tweede moet je beslissen welk materiaal je wilt gebruiken voor je picknicktafel. Hout is een populaire keuze vanwege de warme uitstraling en duurzaamheid. Er zijn verschillende soorten hout waaruit je kunt kiezen, waaronder hardhout, zoals teakhout, dat bestand is tegen weersinvloeden en jarenlang meegaat. Andere opties zijn cederhout, grenen, en eikenhout.

Picknicktafel impregneren

Als je een houten picknicktafel hebt gekozen, moet je deze regelmatig onderhouden om ervoor te zorgen dat deze mooi blijft en niet beschadigd raakt door vocht en insecten. Een van de belangrijkste stappen die je kunt nemen om de levensduur van je picknicktafel te verlengen, is het impregneren van het hout. Impregneren is het proces waarbij hout wordt behandeld met een speciale coating om het te beschermen tegen vocht en insecten. Dit zorgt ervoor dat het hout minder snel zal rotten en dat het er langer mooi uit zal zien. Het impregneren van een picknicktafel is een eenvoudig proces dat je zelf kunt doen met behulp van een impregneermiddel dat je bij de bouwmarkt kunt kopen.

Als je je picknicktafel gaat impregneren, zorg er dan voor dat het hout schoon en droog is voordat je begint. Schuur eventuele ruwe plekken of vlekken weg met schuurpapier en reinig het hout vervolgens grondig met een borstel en water. Laat het hout volledig drogen voordat je het impregneermiddel aanbrengt. Gebruik een kwast om het impregneermiddel gelijkmatig aan te brengen op het hout. Laat het impregneermiddel volledig drogen voordat je de tafel weer in gebruik neemt.

Hardhouten picknicktafel

Een hardhouten picknicktafel is een goede keuze als je op zoek bent naar een duurzame en weerbestendige tafel voor je tuin. Hardhouten tafels zijn gemaakt van houtsoorten die van nature resistent zijn tegen rot en insecten, zoals teakhout en eikenhout. Deze tafels hebben een mooie uitstraling en zijn gemakkelijk te onderhouden.

Als je besluit om een hardhouten picknicktafel te kopen, zorg er dan voor dat je een tafel kiest die gemaakt is van duurzaam geoogst hout. Dit betekent dat het hout afkomstig is van bossen die op een verantwoorde manier worden beheerd en dat er geen schade wordt toegebracht aan het milieu.

Conclusie

Een picknicktafel in je tuin is een geweldige manier om te genieten van de buitenlucht en het gezelschap van familie en vrienden. Een goed gemaakte picknicktafel is duurzaam, weerbestendig en gemakkelijk te onderhouden. Als je een picknicktafel kiest, zorg er dan voor dat je rekening houdt met de grootte van je tuin en het aantal personen dat er meestal aan tafel zit. Overweeg ook welk materiaal het beste bij je past en vergeet niet om je picknicktafel regelmatig te onderhouden door het hout te impregneren en schoon te maken. Met een mooie picknicktafel in je tuin, kun je genieten van heerlijke maaltijden en ontspannende momenten in de buitenlucht.

Lees ook: Hoe kies je een mooi buitenkleed voor je tuin of terras?

Over de auteur