De fijnste inklapbare tafels voor in de tuin

Een inklapbare tafel voor buiten in de tuin is echt ideaal vanwege zijn veelzijdigheid. Als je hem wilt gaan gebruiken zet je hem in een handomdraai op. Ben je klaar met tafelen? Dan kun je hem heel eenvoudig en ruimtebesparend inklappen. Het ruime aanbod van de opklapbare tuintafel maakt dat hij in allerlei modellen, formaten en materialen beschikbaar is. Zo kun je gaan voor bijvoorbeeld een vierkante klaptafel voor buiten van teak hout of juist een inklapbare tuintafel met een kunststof blad. Uiteraard zijn de tafels er in diverse prijsklassen, zodat je ook met jouw budget de juiste tafel aan kunt schaffen.

inklapbare tafeltje

Tuintafel York

inklapbare tafel teak

Olympus old teak tafel

Een nieuwe klaptafel voor buiten: welke kies je?

Bij de zoektocht naar een nieuwe klaptafel voor buiten is het goed om alvast een beeld te schetsen van hoe jouw favoriete exemplaar eruitziet. Welke sfeer roept dat op en welk materiaal past daar het beste bij? Ga je voor een romantische en warme sfeer in je tuin, dan past een inklapbare tafel van hout daar heel mooi bij. Ben je vooral erg praktisch ingesteld, dan is een klaptafel voor buiten van metaal en kunststof of polywood misschien meer iets voor jou. Vraag jezelf ook af met hoeveel personen je doorgaans gebruik zult maken van de nieuwe tafel in je tuin of op je balkon. Ben je alleen of met zijn tweetjes? Dan kun je in de meeste gevallen toe met een leuk klein klaptafeltje, zoals bijvoorbeeld de tuintafel York in teak hout. Deze tafel is verkrijgbaar in diverse diameters, waaronder 80 cm, 90 cm en 100 cm. Heb je regelmatig een hele groep vrienden of je familie over de vloer? Dan is een lekker grote klaptafel een echte aanwinst voor je tuin. Een heel mooie optie is dan bijvoorbeeld de Olympus old teak tafel met opklapbare delen. Deze is 100 cm breed, 77 cm hoog en 200 cm lang. Aan weerszijden zit een inklapbaar verlengstuk, waarmee je deze prachtige tafel tot maar liefst 269 cm lengte kunt brengen.

inklapbare tafel

Sunyard Butterfly klaptafel 

De voordelen van een inklapbare tafel van hout

Met een houten tafel haal je gelijk een stuk meer sfeer in je tuin of op je balkon. Een veelgebruikte houtsoort is teak. Dit materiaal is erg sterk en kan beslist tegen een stootje. Eventueel kun je je tuinmeubels van teak zelfs het hele jaar lang buiten laten staan. Hou er dan wel rekening mee dat je ze regelmatig goed moet reinigen. Daarnaast moeten teakhouten tuintafels ook goed worden onderhouden. Zo blijven ze in een optimale conditie en houden ze die prachtige natuurlijke en stoere look die jouw tuin zo opsiert! Ga jij ook voor een inklapbare tafel voor buiten van teak? Dan is onder andere de Sunyard Butterfly klaptafel een uitstekende keuze. Hij is er in de varianten 90 cm en 110 cm en past dus altijd bij jou in de tuin!

inklapbare tuintafel

Sieger Puroplan klaptafel 

opklapbare tuintafel

Sieger Mecalit klaptafel 

klaptafel voor buiten

Sieger Mecalit klaptafel 

De voordelen van een kunststof opklapbare tuintafel

Het grote voordeel van een opklapbare tuintafel met een kunststof blad en metalen onderstel is toch wel zijn bijzonder praktische aard. Een dergelijke tafel, zoals bijvoorbeeld de Sieger Puroplan klaptafel met een tafelblad van 68 cm, laat zich zeer eenvoudig reinigen. Daarnaast kan hij ook moeiteloos de hele tijd buiten blijven staan, want door de gebruikte materialen is hij erg goed bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Ben je fan van het grote gebruikersgemak van de kunststof tuintafel? Dan valt er natuurlijk nog meer te kiezen. Zo is er onder meer de Sieger Mecalit klaptafel in het formaat 115 x 70 x 73 cm. Dit rechthoekige model klaptafel garandeert iedereen aan tafel een eigen plek. Ga je liever voor een ovale inklapbare tuintafel? Kies dan voor de variant Sieger Mecalit klaptafel van 140 x 90 x 73 cm.

vierkante klaptafel voor buiten

Bellagio Canzo klaptafel 

De voordelen van een polywood inklapbare tafel

Wil je een vierkante klaptafel voor buiten die wel de prachtige houtlook heeft, maar dan met de praktische voordelen van kunststof? Dan vormt polywood een mooie middenweg. Het ziet er uit als hout, maar is eenvoudiger schoon te houden. Een leuk voorbeeld is de Bellagio Canzo klaptafel met een rond tafelblad van 80 cm.

Over de auteur