Steigerhout: een razend populaire trend

Iedereen die zich verdiept in wonen en interieur, zal een aantal conclusies kunnen trekken met betrekking tot woontrends en interieur stijlen. Zo is bijvoorbeeld de industriële inrichting mateloos populair. Maar ook buiten deze stijl, zien we veel natuurlijke en basic trends en materialen terug. Wat dacht je bijvoorbeeld van steigerhout? Dit materiaal is niet meer weg te denken uit onze woonkamers, slaapkamers en tuinen.

Steigerhout ideeën

Maar wat kun je nu eigenlijk precies met steigerhout? Eigenlijk alles! En dat is dan ook te zien in de on- en offline woonblogs van Nederland. Zo worden er tafels, kasten en televisiemeubels van gemaakt, maar ook kleinere zaken als wandplanken en wijnrekken. Ook kan het erg decoratief zijn om losse planken als een soort schotdeuren tegen de muur te zetten. Maar het populairste DIY idee met steigerhout? Een unieke loungebank voor in de tuin!

Tuin loungebank

Een loungebank voor in de tuin of op je balkon is ideaal! We hebben in Nederland misschien niet veel mooie zomerdagen, maar des te meer moeten we dan van genieten als die dagen er wél zijn. Daarnaast is afgelopen zomer echter prachtig geweest om dagenlang in je achtertuin te vertoeven. In dat geval is een loungebank dus perfect. Zo kun je heerlijk relaxen met je benen omhoog, maar ook genoeg visite ontvangen. En dat allemaal super stijlvol. Want jij gaat toch ook niet voor de standaard kunststof set die al je buren ook hebben? Nee, jij hebt nu nog alle tijd om een hippe, stijlvolle en stevige loungebank van steigerhout te knutselen.

Wat heb je nodig?

Het belangrijkste antwoord op de vraag wat je allemaal nodig hebt, is natuurlijk steigerhout. Dat spreekt voor zich. Maar zorg daarnaast ook dat je een goed plan hebt. Teken het uit en weet waar je moet beginnen. Een tuinbank moet natuurlijk steviger zijn dan een paar planken aan elkaar vast gemaakt. Gelukkig is het een echte trend, waardoor je voldoende tips en inspiratie kunt vinden op het internet.

Gereedschap

Naast een flinke voorraad steigerhout, moet je natuurlijk gereedschap in huis hebben. Als je een echte DIY-er bent, heb je waarschijnlijk het merendeel al in huis. Spijkers, schroeven, hamers en schroevendraaiers kun je in ieder geval goed gebruiken. Maar aangezien het een grote klus is, is een boormachine absoluut aan te raden. Dit verlicht absoluut het werk. Heb je die niet, kun je er altijd een lenen of een nieuwe boormachine kopen bij Gamma of één van de andere bouwmarkten.

Gezelschap

Wanneer je een bouwtekening hebt, een stappenplan, een aantal stapels steigerhout en de juiste gereedschappen en materialen, kun je aan de slag. Misschien is het jouw eigen projectje, maar anders is het ook zeker aan te raden om het met iemand samen te doen. Voor sommige onderdelen zijn vier handen een stuk handiger dan twee. Daarnaast heb je dan direct gezelschap om van de zomer een biertje mee te drinken op jouw zelfgemaakte, nieuwe, loungebank in de tuin. Cheers!            

Over de auteur