Veel mensen die een beetje privacy willen creëren in of rond hun loungeset en die bijvoorbeeld op drukkend warme zomerdagen willen kunne genieten in de schaduw kiezen voor het aanschaffen van een zogenaamde zweefparasol. Een dergelijke parasol doet niet alleen precies wat u er van verwacht, daarnaast is ze ook nog eens in huis te halen tegen een zeer scherp prijskaartje. Wilt u ook een zweefparasol kopen als afdekking voor uw loungeset in de tuin? Dan is het zeker de moeite waard om even rekening te houden met de interessante tips uit dit artikel.

De verschillende onderdelen van een zweefparasol

Het is in eerste instantie altijd van belang om er rekening mee te houden dat een zweefparasol uit meerdere onderdelen beschikt. Zo is er enerzijds het doek, maar wordt er uiteraard ook gebruik gemaakt van een frame en wat daarnaast nog te denken van de voet waarin de parasol moet worden geplaatst? U zult er allereerst waarschijnlijk voor willen kiezen om u te focussen op het doek. Vroeger was deze doorgaans altijd gemaakt van katoen. Dat was op zich niet slecht, alleen is het bekend dat katoen geen waterwerende stof is. Wilt u er zeker van zijn dat de zweefparasol voor uw tuinset bestand is tegen een zomers buitje? Dan zijn de materialen polyester of olefin ongetwijfeld heel wat interessanter. Kiezen voor olefin zorgt er bovendien voor dat u kiest voor een UV-resistent materiaal waardoor het doek heel wat kleurvaster zal zijn en bijgevolg over een langere levensduur zal beschikken.

zweef parasol

Wat het frame betreft kan er eveneens worden gekozen uit verschillende materialen. Frames zijn bijvoorbeeld op de markt verkrijgbaar in zowel kunststof, hout als aluminium. Van al deze verschillende materialen is aluminium zeker en vast het populairst. Dit komt omdat aluminium niet alleen licht is in gewicht, maar daarnaast ook nog eens zeer sterk is en niet kan roesten. Gebruikmaken van een zweefparasol met een frame van aluminium zorgt er bovendien ook voor dat deze probleemloos kan worden verplaatst indien nodig. Tot slot wordt een zweefparasol nagenoeg nooit inclusief een parasolvoet verkocht. Dit komt omdat er op dit vlak zeer veel verschillende mogelijkheden op de markt zijn terug te vinden. Parasolvoeten zijn bovendien verkrijgbaar in een variërend gewicht gaande van 20 tot wel 120 kilogram. Hoe zwaarder de parasolvoet, des te hoger uiteraard de aankoopprijs zal komen te liggen.

De afmetingen van uw zweefparasol

Uiteraard gaat u geen zweefparasol kopen zonder stil te blijven staan bij de afmetingen waar deze over dient te beschikken. Veelal is ook de vorm van de parasol bepalend voor het kostenplaatje dat wordt aangerekend. Een ronde zweefparasol beschikt bijvoorbeeld veelal over een diameter van 300 of 350 centimeter. Voor een vierkante zweefparasol geldt dan weer dat de afmetingen gemiddeld 250 x 250 cm of 300 x 300 cm bedragen. Uiteindelijk zal ook de precieze functie van de zweefparasol (uitsluitend schaduw creëren of ook privacy bieden) mede bepalend zijn voor de afmetingen waar wordt voor gekozen.

Welke garantie op uw zweefparasol?

Tot slot is er uiteraard nog de garantie. Ook hier zult u graag even bij stil willen blijven staan. Het is immers opvallend dat de garantieperiode niet zelden sterk afhankelijk is van de verkopende partij. Standaard geldt bijvoorbeeld veelal een garantieperiode van 2 jaar, maar er zijn bedrijven die deze verlengen tot 3 jaar of zelfs nog meer. Let wel, lees altijd goed de garantievoorwaarden. Net als de looptijd van de garantie kunnen ook deze immers sterke verschillen vertonen.

 

Over de auteur