Door zelf een terras aan te leggen, kun je veel geld besparen. Op deze manier hoef je namelijk alleen te betalen voor de materialen van het terras en niet voor het aanleggen van het terras in je tuin. Wil jij je eigen terras in de tuin aanleggen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Gebruik dan de tips in dit artikel om het terras in je tuin helemaal zelf en helemaal zonder problemen aan te leggen.

Maak eerst een ontwerp voor het aanleggen van een terras

Zonder ontwerp voor het terras in je tuin ben je nergens. Weet je niet hoe je terras eruit moet komen te zien, dan weet je namelijk niet welke materialen je moet kopen, hoeveel materiaal je moet kopen en hoe je het terras aan moet leggen. Maak daarom altijd eerst een ontwerp voor je nieuwe terras dat aansluit op het complete tuinontwerp, waarin je bepaalt hoe groot het terras wordt en van welke materialen het terras gemaakt moet worden.terras in de tuin

Zorg voor een stevige fundering

De ondergrond van het terras in de tuin moet op en top stevig zijn. Is de ondergrond niet stevig genoeg, dan kan het terras gaan verzakken. Gebeurt dit inderdaad, dan moet je het hele terras verwijderen, de fundering opnieuw leggen en het terras opnieuw plaatsen. Check daarom de fundering altijd voor je het terras gaat leggen en verbeter de fundering als dit nodig blijkt te zijn.

Bepaal hoe je de tegels wil gaan leggen

Er zijn vele patronen die je kunt leggen met de tegels van jouw terras. Bepaal voor jezelf welk patroon jouw bestrating moet krijgen en verdiep je eventueel in hoe je dit patroon zelf kunt maken.

Gebruik een touwtje om het einde van het terras aan te geven

Om ervoor te zorgen dat je de tegels van het terras netjes recht legt, span je een touwtje van het begin tot het einde van het terras. Hier leg je de tegels tegenaan, zodat alles in een rechte lijn staat. Is je terras niet recht, dan teken je de vorm van het terras uit in het zand.

Ben je helemaal tevreden met de tegels die je hebt gelegd, dan zet je de tegels goed vast. Dit doe je met zogeheten boordstenen, die ervoor zorgen dat de tegels niet kunnen verschuiven na het leggen.

Over de auteur