Zwevend bed in je tuin: soorten en mogelijkheden te over!

In een tuinbed tot rust komen: super lekker!

Het fenomeen tuinbed duikt in Nederland steeds vaker op. Wat is er lekkerder dan na een dag ploeteren op het werk thuis te komen en in de avondzon lekker in een schommelend bed in je tuin tot rust te komen? De vraag stellen is hem beantwoorden, egt men wel eens. Een tuinbed is een super relaxte aanvulling voor iedere tuin! Maar welke soorten zwevend bed in je tuin zijn er precies? Waar moet je op letten bij de aankoop van een tuinbed? En hoe kun je zelf op een eenvoudige manier een goed schommelbed in je tuin maken?

Een schommelbed in je tuin? Keuze uit diverse soorten

schommelbed in je tuin
afbeelding afkomstig van: https://nl.pinterest.com/pin/407505466280554750/

Wanneer je een schommelend bed in je tuin wilt plaatsen, heb je de keuze uit diverse soorten en maten tuinbedden. Een van de bekendste soorten tuinbed is de houten schommelbank. Deze bank kun je, als die groot genoeg is, ook gebruiken als zwevend bed in je tuin. Houten schommelbanken zijn verkrijgbaar met en zonder afdak. Ideaal dus en voor elk wat wils om lekker te loungen en weg te dutten in de tuin! Verder zijn is een schommelend bed in je tuin van Chinese makelij en vormgeving tegenwoordig een populaire soort tuinbed. Een bekende variant is de outdoor patio rieten Rotan schommelstoel/-bed. Dit schommelbed in je tuin kun je gebruiken als outdoor relaxfauteuil, maar ook inzetten om in de avondschemering of op een warme zomerdag ’s nachts een lekker dutje te doen in de buitenlucht. Weer een anders soort zwevend bed in je tuin is de befaamde hangmat. Deze kan opgehangen worden tussen twee bomen, of tussen twee bijgeleverde standaardpalen. En ten slotte bestaat er nog een type schommelend bed in je tuin dat eenvoudig aan één boomtak kan worden opgehangen, of aan een dragende installatie die je in de tuin kunt plaatsen op elke willekeurige plek die jou aanspreekt. Voor elk type tuinstijl is dus wel een zwevend bed in je tuin verkrijgbaar die aansluit op jouw specifieke wensen!

Aandachtspunten bij de aankoop van een schommelbed in je tuin

Het belangrijkste punt van aandacht als je een tuinschommelbed wilt aanschaffen, is uiteraard de kwaliteit. Een schommelbed moet comfortabel liggen, maar ook sterk en stabiel zijn. Je wil namelijk niet omkukelen als je ligt te slapen, of op de grond vallen. Lees daarom van tevoren goed reviews door van het schommelend bed in je tuin dat op jouw verlanglijstje staat. De materiaalsoort is een tweede aandachtspunt. Je kunt kiezen voor houten schommelbedden, schommelbedden met sterke metalen frames, voor een rotan schommelbed in je tuin of voor een schommelend bed gemaakt van kunststof materialen. Ten derde moet je in de gaten houden welke vorm en stijl jouw aanspreekt. Uiteraard kies je voor een schommelbed in je tuin dat qua uitstraling perfect past bij de indeling van jouw tuin. En ten slotte, last but not least, dien je op de prijs te letten. Want wie wil een zwevend bed in je tuin nou niet aankopen voor een zo voordelig mogelijke prijs? Vergelijk daarom goed voordat je een schommelbed in voor in de tuin gaat kopen.

Over de auteur