Wie droomt er nu niet van, een zwembad in je tuin? Het lijkt iets dat alleen voorbehouden is aan bankdirecteuren en loterijwinnaars, maar er zijn tegenwoordig heel veel manieren waarop ook jij en ik gewoon er eentje in onze eigen tuin kunnen hebben. Er zijn verschillende soorten zwembaden, waaronder opblaasbare en framezwembaden. Een zwembad komt in vele soorten en maten en is over het algemeen niet heel duur. Wil je weten welk bad voor jou geschikt is? Dan moet je eerst weten wat je budget is en vervolgens bepalen wat je eigenlijk wilt doen met het bad in de tuin.

Zwembad in de tuin, waarom niet?

Er zijn verschillende redenen om een zwembad in je tuin neer te zetten. De meeste mensen zetten een bad in hun tuin voor hun kinderen, zodat zij zich tijdens de warmere dagen in de zomer lekker kunnen vermaken, buiten spelen en toch koel blijven. Nu een bad in de tuin een heel betaalbare optie is geworden, hoor je in de warme zomerdagen dan ook een heleboel fris gespetter met vrolijke kindergeluiden. Als je kinderen eenmaal een beetje kunnen zwemmen, is het ook niet meer nodig om er fulltime toezicht op te houden. De kinderen vermaken zich wel met het bad in de tuin.

Echt zwemmen in het zwembad in de tuin

Wil je zelf echt zwemmen in het zwembad in de tuin, dan heb je daar een ander bad voor nodig. Eentje waar je een paar meter in kan maken en die ook voldoende diepte heeft om niet bij elke beweging de bodem te raken. Ook dan zijn er betaalbare opties op de markt, bijvoorbeeld een framezwembad dat je bovenop je grasveld of tuintegels kunt zetten, meer dan 2,5 meter lang en meer dan 1,5 meter breed is. Hierin kunnen volwassenen prima badderen, een heel klein stukje zwemmen en heerlijk verkoeling vinden in de zomer.

Opblaasbaar zwembad

Ben je op zoek naar een opblaasbaar zwembad in de tuin? Deze zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten en kunnen verschillende dieptes hebben. Zoek je een opblaasbaar zwembad waar je peuter en kleuter in kunnen ronddartelen in het warme weer, dan is het verstandig om een ondiep badje te nemen, bijvoorbeeld van 16 of 25 cm. Deze zijn in verschillende doorsnedes verkrijgbaar. Een voordeel van een ondiep en niet al te groot opblaasbaar bad voor je kleintjes is dat het ook niet zo erg is als het water vies wordt. Aan het eind van de dag gooi je het bad gewoon leeg.

Kinderzwembad of ook voor volwassenen?

Een opblaasbaar bad is niet alleen geschikt als kinderzwembad. Er zijn ook opblaasbare zwembaden beschikbaar in formaten van 2 meter lang en een halve meter hoog. Daar kun je als volwassene ook prima verkoeling in vinden in de zomer. Wil je een nog groter bad, bijvoorbeeld om er met een luchtbed op te kunnen drijven, dan kun je beter kiezen voor een frame zwembad. Het kost iets meer moeite om deze op te zetten, maar een frame bad is wel een enorm sterk opzetzwembad. Dankzij het metalen frame is het stabieler en minder kwetsbaar voor lekkages.

Intex zwembad

Een Intex zwembad in de tuin, dat is een mooie aanwinst voor het gevoel van luxe leven. Het Intex zwembad is een relatief goedkoop bad dat makkelijk op te zetten is in de zomerdagen. Tegen de tijd dat het weer kouder of regenachtiger wordt, laat je het Intex zwembad in de tuin gewoon weer leeg lopen, vouw je het op en berg je het in de schuur voor het volgende seizoen. Intex zwembaden worden gemaakt van sterk pvc en je kunt er filters en verwarming in plaatsen. De Intex easy heeft een opblaasbare rand, andere Intex zwembaden hebben een metalen frame. Het onderhoud van deze baden in de tuin is makkelijk: met teststrips kun je de waterkwaliteit in de gaten houden en op het meest geschikte moment de juiste chemicaliën toevoegen. Verder hoef je alleen maar de ingewaaide blaadjes, takjes en andere vervuiling te verwijderen.

Easy setup zwembad

Voor mensen zoals ik, van volwassen formaat en met een absolute behoefte om niet alleen wat rond te dobberen in het water voor verkoeling maar om echt wat heen en weer te zwemmen voor lichamelijke beweging, is er een Easy Setup Zwembad op de markt met een doorsnede van meer dan 5 meter. Omdat dit bad rond is, kun je er makkelijk rondjes in zwemmen. Als je eenmaal klaar bent met je sportmomentje, kunnen je vrienden en familie er rustig bij stappen, want je past er moeiteloos met een groep van meer dan 7 volwassenen in. Het Easy Setup zwembad heeft een capaciteit van net iets minder dan 20.000 liter water en wordt uiteraard geleverd met een reparatieset en een filterpomp.

Over de auteur