Het is een ergernis van vele mensen: een schutting waarbij je elk jaar weer die groene aanslag moet verwijderen, je weer moet gaan beitsen om zo die mooiere uitstraling te creëren en de weersbestendigheid te vergroten. Dit kost je steeds veel energie en ook natuurlijk heb je de materiaalkosten. Kies eens voor wat moderners en duurzaams: een tuinscherm! Hier vind je de diverse voordelen.

Weerbestendigheid van een tuinscherm

Het is een van de vervelende karweitjes die vele mensen kennen: het schoonmaken van houten schuttingen in het voorjaar na alle aantastingen door het weer. Door het zeeklimaat zijn we natuurlijk veel regen gewend, wat ook weer zorgt voor aanslag op je tegels en schuttingen. Dankzij het gebruikte materiaal zijn tuinschermen erg goed bestend tegen vocht en regen. Je hebt geen zorgen meer om bijvoorbeeld rottend houtwerk waar je op moet letten of zelfs vervangen.

Materialen

Tuinschermen heb je in diverse soorten en maten beschikbaar zodat je flexibel in hoogtes en breedtes kunt werken. Zo kan je bijvoorbeeld de tuinschermen aflopend van hoogte plaatsen. Bij de tuinschermen wordt gebruik gemaakt van kunststof en composiet varianten, elk met hun eigen unieke eigenschappen. Zo kan je op diverse manieren duurzaam zijn en iets moois in de tuin plaatsen. Dankzij deze kwalitatieve materialen ben je verzekerd van een lange levensduur, je hoeft enkel te kijken naar de juiste maten voor jouw tuin.

Veilig

Niet alleen zijn de kunststof tuinschermen goed bestand tegen diverse weersomstandigheden, ook is het erg veilig in gebruik: omdat het materiaal niet kan rotten of breken, heb je geen kans op splinters, wat bijvoorbeeld wel het geval is bij ouderwetse houten schuttingen.

Kiezen uit designs

Wist je dat niet alleen aan een standaard design vastzit? Tegenwoordig kan je nog meer met de tijd meegaan door een scherm te kiezen welke een betonnen uiterlijk heeft. Het grote voordeel is dat je geen gebruik maakt van echt beton, waardoor het scherm zeer makkelijk te plaatsen is en je een stoere uitstraling krijgt in de tuin.

Makkelijk onderhoud

De materialen hebben zeer goede eigenschappen, waardoor vuil en algen erg makkelijk kunnen worden verwijderd van de schermen en je geen extra stappen hoeft te nemen om de schermen te beschermen. Even een doekje erover of de hogedrukreiniger gebruiken is al voldoende. Als je dus graag wat nieuws en duurzaams in je tuin wilt plaatsen, ga dan tuinschermen online bestellen.

Over de auteur