De tuintrends van 2017 draaien om balans. Balans tussen binnen en buiten, modern en klassiek, decoratie en functionaliteit, luxe en degelijkheid, maar ook tussen natuurschoon en de menselijke hand. De tuintrends van 2017 staan een tuin die volledig in één stijl is ingericht niet meer toe, zoals ook een tuin waarin de natuur volledig de vrije hand heeft of waar juist alleen het grijs en zilver van kunstmaterialen is te zien niet meer kan. Een tuin waarin klassieke en moderne stijlen worden gecombineerd, groentetuintjes naast fleurige bloemen staan en luxe planten naast een eenvoudig gazon, sluit daarentegen juist perfect aan bij de tuintrends van 2017. Met hier en daar een kleine (of grote) verandering, past ook jouw tuin helemaal bij de tuintrends van 2017.

Combineer in 2017 het praktische met het decoratieve

Om de druk op het milieu te verzachten, wint het streven om zelfvoorzienend te leven al langer aan populariteit. Zo wordt geen groente en fruit meer uit verre landen ingevlogen, maar in plaats hiervan worden tomaten, wortelen en aardappelen afkomstig uit de eigen tuin gegeten. Bij de tuintrends van 2017 past het om je tuin niet volledig om te bouwen tot moestuin, maar om slechts een deel van de tuin hiervoor te reserveren. De rest van de tuin gebruik je dan voor bijvoorbeeld een bonte verzameling bloemen in opvallende kleuren zoals knalgeel of felrood. Zo creëer je een moderne balans tussen een functionele moestuin enerzijds en een decoratief bloembed anderzijds.

terrasoverkapping

Met een terrasoverkapping combineer je binnen en buiten

De grens tussen binnen en buiten vervaagt in 2017. Zo willen steeds meer mensen van de buitenlucht kunnen genieten zonder al te veel comfort in te leveren. Een terras wordt om deze reden steeds meer ingericht als een extra kamer, met fraai tuinmeubilair en kussens die voor een huiselijke sfeer zorgen. Zodat ook bij regenachtig weer van het terras kan worden genoten, is ook de terrasoverkapping in 2017 aan een opmars bezig. Hierbij is het uiteraard wel van belang dat de overkapping past bij de rest van je tuin en terras. Bij TuinMaximaal vind je honderden verschillende terrasoverkappingen, uiteenlopend van moderne tot klassieke exemplaren, zodat je eenvoudig een terrasoverkapping kan vinden die aansluit bij jouw terras- en tuininrichting. Zodat de overkapping je volledige terras overdekt, vind je hier ook terrasoverkappingen van verschillende breedtes en dieptes.

Vermeng in 2017 verschillende tuinstijlen tot één tuin

Het was lang populair om een tuin volledig in één stijl in te richten, maar deze trend is in 2017 definitief vervlogen. Tegenwoordig is het juist trendy om bijvoorbeeld klassieke tuinkenmerken met moderne invloeden te combineren. Een eenvoudige manier om hierop in te spelen, is door de symmetrie van een klassieke tuin te combineren met moderne meubels. Ook cohesie, een ander typisch kenmerk van een traditioneel ingerichte tuin, kan je eenvoudig vermengen met moderne elementen door bijvoorbeeld dezelfde moderne decoraties op verschillende plekken in de tuin terug te laten komen. In een klassieke tuin komen ook volop muurtjes, schuttingen, padjes en terrasjes terug die samen het skelet van de tuin vormen. Hier kan je een modern tintje aan toevoegen door bijvoorbeeld muurtjes op moderne wijze te beschilderen of door moderne decoraties op de terrassen te plaatsen. Experimenteer gerust volop om de voor jouw tuin ideale balans tussen klassiek en modern te vinden.

Over de auteur