De momenten waarop je lekker buiten kan eten met het gezin, familie of vrienden zijn momenten om te koesteren. Lekker eten, een gezellige sfeer en het perfecte gezelschap vragen dan ook om een mooie en stoer tafel. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Douglas tafel? Tot voor kort was Douglas hout nog redelijk onbekend, maar de laatste jaren zien we het steeds vaker opduiken in al zijn pracht. Als je toe bent aan een nieuwe tafel voor in je tuin of je wil wel eens iets anders, is de aankoop van een Douglas tafel zeker al iets om over na te denken.

Wat is Douglas hout?

Zoals gezegd is Douglas hout bij ons lange tijd onbekend geweest en je weet wat ze zeggen van onbekend is onbemind. De houtsoort is afkomstig van de Douglasspar die we voornamelijk in het Zwarte Woud in Duitsland kunnen aantreffen. Kenmerkend is dat de bomen daar een trage groei kennen wat bijdraagt aan een betere kwaliteit en duurzaamheid. Zowel Duitsland als Oostenrijk gebruiken het Douglas hout al lange tijd voor verschillende toepassingen en nu is het ook in Nederland aan een heuse inhaalbeweging bezig.

Een Douglas tafel biedt een warme kleur, is duurzaam, budgetvriendelijk en makkelijk in onderhoud en is naar stevigheid toe een absolute topper.

De voordelen van Douglas hout

Meubels die buitenstaan en die als doel hebben een warme en gezellige sfeer te creëren moeten natuurlijk aan enkele voorwaarden voldoen. Voorwaarden waaraan het Douglas hout perfect beantwoordt.

Duurzaam

In onbehandelde vorm kent Douglas hout een levensduur van ongeveer 15 jaar, wat al een mooie verdienste is. Door het te impregneren en behandelen met UV-olie kan je daar bovendien nog heel wat jaren aan toevoegen.

Warme kleur

De warme kleur die typerend is voor Douglas hout is ongetwijfeld één van de grootste redenen voor de populariteit. Het draagt onmiddellijk bij aan die gezellige en knusse sfeer die bij ontspannende en rustgevende momenten hoort. Na verloop van tijd en onder invloed van de weersomstandigheden kan het hout wat gaan vergrijzen, maar dit is makkelijk op te lossen met een behandeling met UV-olie.

Weinig onderhoud

Door het impregneren, dit is het waterafstotend maken, van het Douglas hout heeft een Douglas tafel nadien nog weinig onderhoud nodig. Schoonmaken met een vochtige doek volstaat om de Douglas tafel in al zijn pracht te onderhouden en er jarenlang genot van te hebben.

Budgetvriendelijk

Hout wordt vaak gezien als een eerder dure materiaalkeuze. Als je echter de prijzen van de verschillende soorten hardhout met elkaar gaat vergelijken, valt al snel op dat Douglas hout een budgetvriendelijke keuze is. Neem daar dan nog de lange levensduur bij en je komt op een budgetvriendelijke keuze uit.

Recht, stevig en stabiel

Een tafel moet uiteraard sterk, stevig en stabiel zijn en net die eigenschappen zijn kenmerkend voor Douglas hout. De lange, rechte, fijne nerf van het hout zorgt hier namelijk voor. Een Douglas tafel kan tegen een stootje, niet onbelangrijk natuurlijk.

Een uniek sfeer creëren met een Douglas tafel

Wie lekker buiten wil kunnen eten aan een mooie, unieke en sterke tafel moet vast en zeker de Douglas tafel in overweging nemen. De vele voordelen en het warme karakter dragen bij aan de mooiste momenten.

Over de auteur