Bijzonder picknicken met een design picknickset

Picknicken is iets wat we ons voorstellen in de zomer, maar eigenlijk kan picknicken bijna het hele jaar door. Ook in het voor- en najaar kan je genieten van het samenzijn, van de zon en van lekkere hapjes natuurlijk. Waarom zou je dan genoegen nemen met een doorsnee picknickset? Als je iets meer investeert, heb je een design picknickset die mooi oogt en waar je vele jaren plezier van hebt. Let op: zo’n bijzondere design picknickset kan er voor zorgen dat je iets vaker gaat picknicken dan je eigenlijk van plan was. Na deze waarschuwing kunnen we je gerust een paar design picknicksets voorstellen.

6 bijzondere design picknicksets

Design picknickset Extremis Hopper

Extremis Hopper 240 cm wit

We vallen met de picknickdeur in huis: de Extremis Hopper is meteen dé design picknickset bij uitstek. Deze picknicktafel kan je zowel binnen als buiten neerzetten. De combinatie van hout en wit staal geeft hem zijn bijzondere look. Door zijn ontwerp stap je aan vier kanten makkelijk in en uit. Het onhandige klimwerk is dus verleden tijd. Door zijn lengte van 2.4 meter biedt hij plaats aan een flink gezelschap. Hij is er overigens ook in uitvoeringen van 300 centimeter en 360 centimeter. Tevens ook verkrijgbaar met een ‘earth onderstel’ zoals op onderstaande afbeelding.

Extremis Hopper ‘Earth’ 360 cm

Extremis Pantagruel

Extremis Pantagrual wit

Een bijzondere design picknickset die heel anders oogt is de Extremis Pantagruel. Deze ronde picknicktafel heeft eigenlijk vier aparte bankjes waardoor je heel makkelijk plaatsneemt en later weer opstaat. Door het ronde model, met een doorsnede van 227 centimeter ga je nóg makkelijker met elkaar in gesprek. Ook deze design picknickset is gemaakt van hout en wit staal. En ook verkrijgbaar in andere uitvoeringen zoals met een bruin, zwart of gegalvaniseerd onderstel.

Extremis Pantagrual bruin

Een leuk extra is het ronddraaiende plateau in het midden: daarmee zijn die lekkere hapjes voor iedereen even bereikbaar. Heb je er ruimte voor, dan is de Extremis Pantagruel hoge tuintafel mooi en handig om vlakbij te zetten, bijvoorbeeld om flessen, glazen en schalen met allerlei lekkers uit te stallen.

Extremis pantagrual hoge tuintafel 146cm

Extremis Anker

Extremis anker picknickset

Over bijzondere design picknicksets gesproken: wat denk je van de Extremis Anker? Dit is een design picknickset in een wat gewaagde driehoekige opstelling. Hij is gemaakt van hout en staal in zijn natuurlijke kleur. Ook deze picknicktafel wordt gekenmerkt door een handige instap. Door de drie afzonderlijke bankjes neemt iedereen even makkelijk plaats.

mooie design picknickset

Zes personen kunnen er in ieder geval aan zitten, maar als je op de hoeken een stoel of krukje neer zet, is hij ook geschikt voor wel negen mensen. Dus ja, de Extremis Anker is absoluut een bezienswaardige, handige design picknickset. Leuk om even apart te benoemen: voor erg zonnig en warm weer is de Extremis Inumbrina een prachtige, bijpassende parasol. Door zijn diameter van maar liefst 320 centimeter kan je picknicken zonder te verbranden.

Extremis Anker picknickset

Voor de wat kleinere beurs: Extremis Virus

Extremis Virus picknicksets vanaf

Natuurlijk zijn er ook design picknicksets voor mensen die er geen duizenden euro’s aan willen besteden. De Extremis Virus serie is daar een mooi voorbeeld van. Er zijn ronde uitvoeringen voor twee personen, maar er zijn ook 3-, 4- en 5-zitters. In maar liefst zeven kleuren zijn deze opvallende en bijzondere design picknicksets verkrijgbaar.

Extremis Virus vanaf

Is dat voor jou niet genoeg? Je kan op aanvraag een door jou gewenste kleur bestellen! De buitenvariant van deze leuke picknicktafel heeft een geperforeerd tafelblad. Er is dus inderdaad ook een versie voor binnen, door de verschillende verkrijgbare kleuren te combineren met elk interieur. De Extremis Virus is volledig gemaakt van staal.

Weltevree Forestry: een houten picknickset

Weltevre Forestry picknickset

Natuurlijk zijn er ook design picknicksets die volledig van hout zijn gemaakt. De Weltevree Forestry is daar een mooi voorbeeld van. Deze stoere tuintafel met losse banken is niet alleen handig om te picknicken maar ook te gebruiken bij die barbecue met vrienden. De tafel meet 255 bij 80 centimeter en biedt dus ruimte genoeg aan jouw gezin. Deze design picknickset werkt zeer uitnodigend, dat zal je zeker gaan merken zodra hij in jouw tuin staat.

Weltevree Tablebench: een compacte tweezitter

Weltevree tablebench vanaf

Een plekje in de categorie design picknicksets verdient deze Weltevree Tablebench absoluut ook. Deze bank met tafeltje, gemaakt van hout en gepoedercoat staal biedt een knusse picknickplek voor twee personen. Uiteraard kan je hem ook prima gebruiken om te ontbijten, te lunchen of ’s avonds te borrelen terwijl je kijkt naar de zonsondergang. Binnen kan je hem ook gebruiken als compacte werkplek. Deze bijzondere design picknickset is dus multifunctioneel.

Over de auteur