Slecht te been zijn kan vele oorzaken hebben. Ouderdom, een ziekte, een ongeval of overgewicht: het is maar een kleine greep uit het veel te grote aanbod. Jammer genoeg heeft de levenskwaliteit het soms zwaar te verduren bij mensen die slecht te been zijn. Misschien wel één van de moeilijkste zaken bij het verliezen van een deel van uw mobiliteit is de onbereikbaarheid van jouw tuin.

Trappen overal

Een mens heeft nooit echt door hoeveel trappen er eigenlijk op de wereld zijn tot hij of zij er met pijnlijke benen allemaal over moet gaan. Niet alleen onze huizen staan er vol van: vaak is ook de verbinding tussen de tuin en het huis met een trap gedaan. In tuinen met hoogte verschillen zijn het vaak ook trappen die deze niveau’s met elkaar verbinden. Dat geeft het geheel een heel leuke uitstraling maar stelt je ook meteen voor een groot probleem indien je slecht te been komt te zijn. Gelukkig is er een oplossing voorhanden om mensen die al een dagje ouder worden, of simpelweg iets meegemaakt hebben toch het volledig gebruik van de tuin te gunnen.

lastige trap voor mensen met een beperking

Outdoor traplift

Iedereen kent wel de indoor traplift. Een ideaal instrument om het hele huis te ontsluiten voor wie er met de benenwagen niet gemakkelijk meer geraakt. Wat weinig mensen echter beseffen is dat er ook zoiets bestaat als een outdoor traplift. En waarom ook geen traplift in de tuin? Zo kan jij extra lang genieten van die prachtige tuin die je door de jaren heen gemaakt hebt.

Het spreekt daarbij voor zich dat er aan een outdoor traplift andere eisen gesteld worden dan aan een indoor traplift. De weersomstandigheden bijvoorbeeld. Tussen de verschillende seizoenen kan er gemakkelijk een graad of 25 zitten. Dat gaat allemaal heel geleidelijk aan voor je gevoel maar legt wel een enorme stress op het materiaal. Daarnaast moet een outdoor traplift onder elke omstandigheid kunnen functioneren. Of het nu regent, sneeuwt, ijzelt, hagelt of we net in een hittegolf zitten: een outdoor traplift moet zonder excuses altijd werken en een betrouwbare partner blijven.

Maar dat is nog niet alles. De traplift dient ook simpel in het onderhoud te zijn. Als de weersomstandigheden de stoel gegeseld hebben wil jij toch ook meteen terug een lekker droge stoel en geen doornat zitvlak? Ten slotte moet de beveiliging van een outdoor traplift dan ook nog eens optimaal zijn: het staat immers buiten en is dus een simpel doelwit.

Ook belangrijk om weten

Niet onbelangrijk in het hele verhaal rond outdoor trapliften is dat de prijzen voor een outdoor traplift heel hard kunnen verschillen. Best even een offerte laten opmaken dus. Voor mocht je dat denken: tweedehands outdoor traplift zijn bijna niet verkrijgbaar. Weinig verwonderlijk ook: de eerste zorg bij een traplift moet altijd zijn dat het veilig is voor de gebruiker. Zo mag je enkel trapliften verkopen met een speciale kwaliteitsgarantie. En zeg nu zelf: tweedehands straalt niet echt veiligheid uit.

Geen reden tot twijfelen dus: geef uw tuin de aandacht die ze verdient met een outdoor traplift.             

Over de auteur