De warme zomer is iets waar we allemaal het hele jaar door naar uitkijken – tot de dag komt waarop je geen twee minuten in de zon kunt staan zonder overhit te geraken! Op warme zomerdagen wil je natuurlijk volledig ontspannen en soms houdt dat in dat je het wat minder warm wilt hebben. Daarbij breng je natuurlijk het grootste deel van de dag buiten door. Hoe zorg je nu precies voor wat verfrissing in de tuin? Onderstaande tips kunnen je zeker en vast helpen!

De beste tips voor verfrissing in de tuin tijdens de zomer

Het zwembad staat uit, de kinderen spelen onder de warme zon en je zit lekker op je gemak in je ligzetel te genieten. Allemaal goed en wel, maar wat als de warmte je teveel wordt? Hieronder enkele handige tips om je te verfrissen:

1. Zorg voor meer schaduw

Eerst en vooral is het belangrijk dat je niet te lang in de zon zit – dat wil zeggen, op het warmste moment van de dag, tussen 13u en 16u, blijf je beter vooral in de schaduw. Niet alleen ligt de temperatuur uit de zon zo’n 5 graden lager, ook zal je minder snel zweten en uitgedroogd raken in de schaduw. Je kan ook altijd schaduw creëren in je tuin met hulpmiddelen zoals een grote parasol. Waarom kies je niet voor een model met rieten afwerking om je tuin een exotische look te geven? Er zijn meer dan genoeg opties!

2. Maak volop gebruik van je zwembad

Als je een zwembad in de tuin hebt staan – zoveel te beter! In feite zorgt het water er niet echt voor dat je lichaam op zich afkoelt, maar het kan wel overtollig zweet wegspoelen en je enige tijd wat afkoeling bieden. Als je meer verfrissing in je tuin wilt tijdens een vrije dag, spring dan af en toe in het zwembad om het jezelf aangenamer te maken. Vergeet ook niet om eventuele verwarming van het zwembad af te leggen als daar geen nood aan is!

3. Extra zonwering in je tuin

Een parasol is een vanzelfsprekende voorziening als het warm is en de zon zich laat voelen – maar er zijn nog veel andere manieren waarop je verfrissing in je tuin kunt krijgen. Een grote hangplant voor schaduw is bijvoorbeeld een goed idee voor schaduw creëren in je tuin, maar ook omdat het je terras of gazon gewoon een leuke uitstraling geeft. Als je op zoek bent naar een hangplant voor schaduw die bij jouw tuin past, dan vind je ongetwijfeld je gading bij het aanbod van een speciaalzaak.

De beste zonwering in je tuin om nog méér te ontspannen

De zon afweren is soms het enige wat je kan doen om je tuin wat aangenamer te maken en bovenstaande tips geven je een goed beeld van hoe je dat precies kan doen. Pas ze toe en je geniet ongetwijfeld nog méér van die heerlijke warme zomerdagen, dankzij een stukje schaduw en een beetje verfrissing in je tuin!

Over de auteur